©  AP

Verenigde Staten sturen op één na grootste delegatie ooit naar Olympische Spelen

De Verenigde Staten sturen met 613 atleten hun op één na grootste delegatie ooit naar de Olympische Spelen, die op 23 juli van start gaan in Tokio. Dat heeft het Amerikaans olympisch en paralympisch comité (USOPC) dinsdag bekendgemaakt. Slechts één keer eerder vaardigden de VS meer atleten af. Dat was in 1996, toen Atlanta de Spelen organiseerde en er 648 Amerikaanse atleten in actie kwamen.

Bron: BELGA

Voor de derde Spelen op een rij zitten er meer vrouwen (329) dan mannen (284) in de Amerikaanse olympische selectie, die 56 olympische kampioenen telt.

Acht leden van de delegatie namen al aan vier Olympische Spelen deel: de ruiters Steffen Peters en McLain Ward, de basketspeelsters Sue Bird en Diana Taurasi, de atleten Abdi Abdirahman en Allyson Felix, de schermster Mariel Zagunis en de waterpolospeler Jesse Smith. 

Sue Bird en Diana Taurasi mikken op een vijfde opeenvolgende gouden medaille met de vrouwenbasketploeg.

De jongste atlete van de delegatie is de 15-jarige zwemster Katie Grimes. De ruiter Phillip Dutton (57) is de oudste. Hij was er al zes keer bij op de Spelen, waarvan de eerste drie keer (Atlanta 1996, Sydney 2000 en Athene 2004) voor zijn geboorteland Australië.

MEER OVER