© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Versleten asfaltwegen worden aangepakt

Vorselaar -

Het gemeentebestuur van Vorselaar laat de volgende weken herstellingswerken uitvoeren aan enkele asfaltwegen. Dit in afwachting van een structurele heraanleg bij toekomstige rioleringswerken. Er wordt tijdelijke verkeershinder verwacht op de Dennenlaan, Sassenhout, Vispluk en Heiken.

De langste werf is de verbinding Sassenhout - Dennenlaan. Er wordt gewerkt vanaf het kruispunt met de Poederleeseweg tot aan de overgang naar de klinkerverharding aan de Bergstraat. Op Heiken gaat het om de zone tussen de brug over de Aa en het kapelletje. De drie wegen richting gemeentegrens met Herentals worden plaatselijk herstelt. Op Vispluk worden onder meer de bochten ter hoogte van de Proosthoevebaan en Plein aangepakt.

Concreet wordt de toplaag van het asfalt weg gefreesd. De weg krijgt vervolgens een nieuwe slemlaag. Bij zo’n asfalteringswerken is een omleiding in beide richtingen noodzakelijk. Dit om de klus degelijk maar vooral ook snel te kunnen uitvoeren. De bedoeling is aan te vatten meteen na het bouwverlof en dus flink gevorderd te zijn als de schoolpoorten weer open zwaaien. De werken zijn weersafhankelijk. Een concrete uitvoeringsdatum is er dus nog niet. De gemeente zal hierover later communiceren. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio