Themabeeld 

Themabeeld © Bart Roggeman

Podcast Het Bankje brengt coronaproof theater naar Putte

Putte -

Zet je tijdens een wandel- of fietstocht op een bankje, scan een QR-code met je smartphone en luister naar een uniek verhaal. Dat is het concept van Het Bankje, een initiatief dat tot 30 september in meer dan honderd Vlaamse steden en gemeenten loopt. In Putte zijn in elke deelgemeente vijf bankjes uitgekozen voor het project.

Kristof Van Rompaey

Het Bankje is een initiatief van Opendoek samen met Creatief Schrijven en Kunstwerkt, uitgewerkt naar een idee van auteur, verteller en performer Wim Chielens. Meer dan honderd amateurkunstenaars kregen de kans om mee te werken aan twintig originele dialogen. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius bracht alles samen in een podcast.

In Putte zijn de verhalen te beluisteren op twintig bankjes, ofwel vijf per deelgemeente. “We stippelden in elke deelgemeente een wandel- of fietsroute uit die de bankjes met elkaar verbindt”, zegt schepen van Cultuur Inge De Bie (Lijst Burgemeester). “De plannetjes zijn online te vinden of aan het onthaal van het gemeentehuis.” Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) vult aan: “Het doel is onze inwoners op een volledige coronaveilige manier toch van een soort theater te laten genieten.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio