Ronny Jacobs proeft van zijn eigen bier.  

Ronny Jacobs proeft van zijn eigen bier.  © Chris Van Rompaey

Café New Bananas schenkt eigen bier: de Bananas Blond

Lier -

Café New Bananas in de Eikelstraat in Lier tapt sinds dinsdagavond uit een ander vaatje. Letterlijk, want uit een van de vele bierkranen stroomt voortaan een eigen bier: de Bananas Blond.

Chris Van Rompaey

“Toen ze me in het eerste studiejaar vroegen wat ik later wilde worden, antwoordde ik altijd cafébaas én dat ik een eigen bier wilde brouwen. Cafébaas ben ik al veel langer dan vandaag, maar dat eigen bier is nu na bijna vijftig jaar ook eindelijk een feit”, zegt zaakvoerder Ronny Jacobs.

“Net voor de tweede lockdown zijn we in het café met een bierclub begonnen, waarmee we vanaf september bierproefavonden organiseren. We werken hiervoor met 23 brouwerijen samen. De vertegenwoordigers daarvan zijn hier de voorbije maanden allemaal over de vloer geweest en dan sprak ik het hen over mijn jeugddroom. Een brouwerij uit Limburg sprong mee op de bierkar en heeft de Bananas Blond voor mij gebrouwen.”

Je kunt uit twee glazen kiezen.

Je kunt uit twee glazen kiezen. © Chris Van Rompaey

Vlotjes drinken

“Ze kregen van mij de opdracht een bier samen te stellen dat een combinatie van zoet en bitter zou zijn. Daarin zijn ze geslaagd. Wanneer je ervan drinkt, ontstaat een bittere smaak in je mond. De nasmaak is zoeter. Het gaat om een blond bier met een alcoholpercentage van 6%. Het is dus iets sterker dan een gewone pils, maar het laat zich wel vlotjes als een pilsbier drinken”, benadrukt Ronny Jacobs.

“De Bananas Blond wordt alleen in vaten geleverd, zodat je het dus alleen op café kunt drinken. Ik schenk het in twee verschillende glazen van 25 centiliter en verkoop het voor 2,50 euro per glas. Dat is evenveel als voor een gewone pils. Ik heb het logo zelf ontwikkeld, je vindt het terug op de glazen en op de bierviltjes”, geeft Jacobs nog mee.

De Bananas Blond is een bier op vat.

De Bananas Blond is een bier op vat. © Chris Van RompaeyMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio