© ATV

Jules (6) geëvacueerd op zijn allereerste scoutskamp: “De leiding heeft het fantastisch gedaan”

De jongste groep van scouts Heuvel uit Kalmthout werd afgelopen nacht geëvacueerd uit Couvin (Namen) door wateroverlast na hevige regenval. Voor Jules Sterck (6) uit Kalmthout kwam zo een onverwacht vroeg einde aan zijn allereerste scoutskamp. “Maar hij wil volgend jaar toch zeker opnieuw meegaan”, zegt papa Nikolas sterck.

Rebecca Van Remoortere

LEES OOK: Scouts uit Kalmthout geëvacueerd na hevige regenval in Namen

Het was 22 uur dinsdagavond toen de ouders van Jules telefoon kregen dat het kamp stopgezet zou worden en dat de kinderen vervroegd naar huis zouden komen. Door hevige regenval waren de tenten en de meeste spullen van de kinderen doorweekt.

“Dat telefoontje kwam van de gemeente Kalmthout. Daar werd alles ingezet om de kinderen zo snel mogelijk met de bus op te halen. Van wat Jules al verteld heeft – hij is nog heel moe – weten we dat de leiding alles nog zo leuk mogelijk heeft proberen te maken voor de kinderen ondanks de regen. De leiding heeft ook de natte spullen van de kindjes ingepakt en klaargezet zodat ze dat niet meer zelf hoefden te doen. Ze hebben het fantastisch gedaan”, zegt Nikolas.

 

 ©  rr

De kinderen werden met bussen opgehaald in Namen. “Die bussen moesten eerst ter plaatse nog de oudere kinderen van andere groepen evacueren naar een sporthal in de buurt. Die zouden daar blijven overnachten. Daarna was het aan de jongste groep om naar huis te komen. Uiteindelijk waren ze niet om 3 uur thuis zoals eerst gepland, maar om half 4 omdat de chauffeurs al zo lang onderweg waren en verplicht een half uur pauze moesten nemen.”

En zo kwam er vroeger dan verwacht een einde aan het allereerste scoutskamp van Jules. “We zijn blij dat de leiding op tijd de beslissing heeft genomen om het kamp stop te zetten. Vandaag is het in Namen nog altijd aan het regenen dus zouden ze daar misschien al tot hun knieën in het water staan. Het kamp zou normaal tot donderdag duren. Goed dat ze toch nog een paar dagen plezier gehad hebben. Jules is moe van de nacht, maar weet nu al dat hij volgend jaar terug mee wil gaan. Ze hebben nu een verhaal om de rest van hun leven te vertellen. En Jules heeft het record van het langste opblijven ooit verbroken, dus daar is hij ook weer blij mee.”

De (natte) bagage van de kinderen wordt op een later tijdstip apart naar Kalmthout gebracht.

De ouders verzamelden om de kinderen op te halen

De ouders verzamelden om de kinderen op te halen © Nikolas Sterck

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio