©  RR

Scouts uit Wilrijk haalt ruim 3.000 euro op met crowdfunding na overstroming kampplaats

Wilrijk -

In Grandpré in Noord-Frankrijk waren de leiders van de Wilrijkse scoutsgroep UPB het kamp aan het opbouwen toen ze plots geconfronteerd werden met een overstroming. Gevolg: tent stuk en alle eten kwijt. Maar via een snelle crowdfunding van 3.375 euro is alle schade in minder dan een dag financieel verholpen. De kinderen komen later pas en het kamp gaat hoogstwaarschijnlijk door.

“Dinsdagnamiddag waren we aan het werken op het terrein, toen er rond 16u wat plasjes ontstonden”, zegt David Verschueren, hoofdleider van de welpen scouts Unité Royale Prince Baudouin (UPB). “We waren niet ongerust. Maar die plassen groeiden heel snel en er ontstond zowat een rivier. Tegen 18u stroomde die de tenten binnen. De boer is met zijn aanhangwagen gekomen. We hebben snel al het materiaal daarin gegooid en naar de schuur gebracht.”

De schade van de overstroming en de overhaaste reddingsoperatie is veel verloren voeding en vooral een kapotte tent. De groep is een crowdfunding gestart om dat financieel te boven te komen. “Die is heel hard rondgegaan bij onze oud-leden. We mikten op 3.000 euro. Woensdagochtend stonden we op en hadden we al 3.375 euro, dus hebben we de actie al meteen stopgezet.” Met dat bedrag kan de welpenleiding de tent laten herstellen voor het volgende kamp en kan er opnieuw voeding worden gekocht.

Alles kan waarschijnlijk doorgaan: de kinderen komen pas in het weekend. “Dat hebben we al zo aan de ouders gecommuniceerd. Zij en de kinderen hebben er vertrouwen in. Het weer blijft donderdag nog slecht, maar we hopen dat het vrijdag opheldert en dan zetten we de tenten weer op. Tot dan slapen we nog in de schuur.”

(anro)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio