©  GOYVAERTS/GMAX Agency

Fans opnieuw welkom op het Kiel vanavond voor Memorial Marc Steenackers

Vandaag speelt Beerschot in het Olympisch Stadion voor het eerst sinds 17 oktober nog eens een thuiswedstrijd voor eigen publiek. Zo’n 2.750 supporters zijn welkom op de vierde editie van de Memorial Marc Steenackers, een galamatch tegen FC Utrecht. Er waren gisteravond nog enkele tickets beschikbaar.

kofr

In maart 2017 verongelukte Marc Steenackers met zijn wagen in Wilrijk. Steenackers was op dat moment algemeen directeur van KFCO Beerschot Wilrijk en zette zich sinds de fusie in 2013 dagelijks onbezoldigd in voor de club. “We mogen nooit vergeten dat hij als allereerste namens Beerschot contact heeft gezocht met KFCO Wilrijk”, vertelde vader Smeddy Steenackers een jaar na de dood van zijn zoon in Gazet van Antwerpen. “Voor het afscheid van Marc kwamen duizenden supporters naar het stadion. Toen beseften we pas echt hoeveel mensen onze Marc graag hebben gezien. Het rouwregister stond bomvol en we kregen ook nog honderden brieven en berichten opgestuurd.”

Sinds 2017 organiseert Beerschot jaarlijks de Memorial Marc Steenackers om de overleden algemeen directeur te eren. De eerste editie werd gewonnen door AA Gent (2-3), een jaar later was het Griekse Aris Thessaloniki te sterk vanop elf meter (0-0, 1-4 na strafschoppen). In 2019 kon Beerschot voor het eerst de Memorial Marc Steenackers winnend afsluiten. De Griekse topclub Panathinaikos werd met 2-1 geklopt na doelpunten van Dylan Saint-Louis en Fessou Placca. Vorig jaar werd er geen Memorial georganiseerd omwille van corona.

Vanavond is het Nederlandse FC Utrecht de tegenstander. Utrecht veegde twee weken geleden in een oefenpot nog de vloer aan met KV Mechelen (7-2) en AA Gent (3-0). Het speelde ook gelijk tegen Antwerp (2-2) en Anderlecht (1-1). Gisteren won het in Knokke-Heist dan weer met 2-4 tegen Club Brugge. Een te duchten tegenstander.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws