© atv

Scouts uit Kalmthout geëvacueerd na hevige regenval in Namen

In Couvin (Namen) is dinsdagavond een scoutskamp geëvacueerd door wateroverlast na hevige regenval. Dat zegt de burgemeester van Kalmthout, van waar de scoutsgroep afkomstig was. De jongste groepen van de scoutsafdeling werden in de nacht van dinsdag op woensdag met bussen naar huis gebracht, de oudsten hebben overnacht in een lokale sporthal en keren in de loop van woensdag terug.

De scoutsgroep belde dinsdagavond de lokale brandweer omdat er water was binnengelopen in verschillende tenten en op die manier het slaapgerief en de kledij van heel wat leden nat was geworden.

“Ze hebben dan ook mij gebeld en laten weten dat ze het kamp wensten stop te zetten, gezien de omstandigheden”, zegt Lukas Jacobs (CD&V), burgemeester van Kalmthout. “In overleg met de gouverneur en De Lijn heb ik drie bussen naar daar gestuurd om de jongste 150 leden op te pikken. Zij zijn vannacht tussen drie en vier uur gearriveerd en opgehaald door hun ouders. De oudsten, nog eens zowat 150 personen, volgen woensdag met het vervoer dat ze zelf hadden voorzien voor hun terugkeer, die normaal gezien binnen twee dagen gepland stond.”

Jacobs noemt de stopzetting een “logische beslissing”, maar gevaar zouden de scouts niet hebben gelopen.

LEES OOK: Houden de jeugdkampen het droog? “De regen is het minste van onze zorgen, we zijn al blij dat we samen op kamp mogen”

blg

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio