De moordstrookjes ter hoogte van de oversteken zijn rood geschilderd. 

De moordstrookjes ter hoogte van de oversteken zijn rood geschilderd. ©  Kristin Matthyssen

Moordstrookjes kleuren rood aan oversteekplaatsen

Westmalle -

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de moordstrookjes langs de gewestweg N12 (Antwerpsesteenweg) in Westmalle aan de kruispunten met een gemeenteweg van een nieuwe rode toplaag voorzien. In augustus krijgen ook de rijstroken een structureel onderhoud.

Kristin Matthyssen

Het is al decennialang wachten op een deftig fietspad langs de N12 tussen Westmalle en Sint-Antonius. Begin dit jaar bleek wel dat de Vlaamse overheid vorig jaar in totaal 75 akkoorden over innemingen van grond had gesloten, goed voor een bedrag van 2,8 miljoen. Ook voor dit jaar wordt er 1,5 miljoen voor onteigeningen voorzien. Maar de echte realisatie van het fietspad ligt nog mijlenver weg.

Nu zijn de oversteekplaatsen aan de kruispunten met zijwegen toch wat opvallender gemaakt met een rode kleur.

Het strookje aan het Molenhuys. 

Het strookje aan het Molenhuys. ©  Kristin Matthyssen

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal van 9 tot en met 20 augustus nog structureel onderhoud doen op de N12 tussen Westmalle en Sint-Antonius. Het asfalt van de twee buitenste rijstroken vanaf het kruispunt met de Brechtsesteenweg (N133) tot aan de Andreas Vesaliuslaan (Zoersel) zal vernieuwd worden. Het kruispunt aan de Brechtsesteenweg zelf zal niet heraangelegd worden en blijft vrij.

Van 9 tot en met 13 augustus wordt de richting van Turnhout aangepakt, van 16 tot 20 augustus wordt gewerkt in rijrichting Antwerpen en de zone aan Café Trappisten wordt in de nacht van 20 op 21 augustus aangepakt. Het autoverkeer kan langs de werfzone passeren op één versmalde rijstrook, fietsers volgen een omleiding via de bestaande fietsroute langs de Andreas Vesaliuslaan-Jagersweg-Sint-Pauluslaan. (kma)

MEER OVER Mobiliteit stad & rand