Ronny Detienne. 

Ronny Detienne. ©  Joris Hereegods

Amper drie weken aan de slag, maar interim-directeurs bij Vloot en Loodswezen stappen alweer op

Nog geen drie weken na hun aanstelling hebben Wim De Deken en Ronny Detienne, waarnemend directeur voor respectievelijk Vloot en het Loodswezen, hun ontslag alweer ingediend. Dat meldt transportmagazine Flows en wordt bevestigd door het Vlaams Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). De vakbonden hadden felle kritiek geuit op hun aanstelling.

blgBron: BELGA

De Deken, ex-directeur offshore operations bij Exmar en Detienne, ex-CEO van Brabo, waren aangesteld om het vertrek van Herman Van Driessche op te vangen. De waarnemend directeur voor beide diensten had eind mei zijn vertrek aangekondigd. De twee werden tijdelijk aangenomen, in afwachting van het uitschrijven van officiële vacatures.

De vakbonden stelden zich echter grote vragen bij de aanstelling, onder meer over het statuut van de directeurs en het kostenplaatje. De loodsenbonden BVL en OVL vonden bovendien dat Detienne over te weinig dossierkennis beschikt, als het gaat om het loodswezen.

Na dreiging met harde acties en protest bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters hebben zowel De Deken als Detienne afgelopen weekend hun ontslag aangeboden, bevestigt het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. “De aanstelling van externe interim-directeurs voor Vloot en Loodswezen heeft heel wat bezorgdheid teweeggebracht die ten stelligste dient weggenomen te worden. Om hieraan tegemoet te komen, hebben zowel Ronny Detienne als Wim De Deken de administrateur-generaal van MDK afgelopen weekend in kennis gesteld dat zij hun tijdelijke opdracht neerleggen. MDK heeft hiervan akte genomen.”

Het vertrek van de directeurs zal nu intern opgevangen worden, klinkt het bij MDK. “In afwachting van deze ad-interimoplossing neemt de administrateur-generaal (Nathalie Balcaen, red.) de verantwoordelijkheid van leidinggevende van Loodswezen en Vloot waar. Er is dan ook geen impact op de dagelijkse operationele werking van Vloot en Loodswezen of op de werking van de nautische keten in zijn geheel.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio