© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Speurhond vindt dieven in maisveld

Baarle-Hertog

Twee mannen hebben maandagnamiddag een poging tot diefstal gepleegd in een woning in aanbouw, even buiten het centrum van Baarle-Hertog. De verdachten waren via een raam aan de achterzijde van de woning binnengeraakt en leken vooral uit te zijn op gereedschap.

Het was de eigenaar van de woning die het tweetal op heterdaad betrapte toen hij even langskwam. De man probeerde de verdachten nog ter plaatse te houden, maar zij verzetten zich zo hevig dat ze uiteindelijk toch konden ontkomen. De verdachten zijn te voet gevlucht en lieten hun auto in de buurt achter.  

In de vooravond werden de twee verdachten opnieuw opgemerkt, ditmaal in de buurt van de Visweg in Baarle-Hertog. Verschillende ploegen, zowel van de Belgische als de Nederlandse politie, haastten zich ter plaatse. Maar toen de verdachten één van de politieploegen opmerkten, sloegen zij opnieuw op de vlucht en liepen ze een maisveld in.

Eén van de politiehonden van de lokale politie Turnhout heeft de twee mannen niet veel later kunnen lokaliseren in het maisveld. Beide verdachten werden dinsdagmiddag voor de onderzoeksrechter geleid, die hen heeft aangehouden voor poging tot diefstal met braak én bendevorming. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio