De Waversesteenweg (N108) in Lier. Aan de andere kant van de brug ligt Anderstad. 

De Waversesteenweg (N108) in Lier. Aan de andere kant van de brug ligt Anderstad. © Chris Van Rompaey

Asfaltering N108 zorgt drie maanden lang voor verkeersellende tussen Lier en Duffel

Duffel, Lier -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant vanaf 23 augustus een onderhoud op de Waversesteenweg, Oude Liersebaan en Berkhoevelaan (N108) tussen Lier en Duffel. Dat zorgt wellicht voor enorme verkeershinder.

Chris Van Rompaey

De rijweg krijgt een nieuwe asfaltlaag en AWV vernieuwt de fietspaden. Ook de fietsoversteek aan de Ceciliastraat in Lier wordt onder handen genomen en krijgt nieuwe zebrapaden en dubbelrichtingsfietsoversteken. Tot slot vernieuwt AWV de bushaltes aan de Ceciliastraat. Al deze ingrepen moeten de veiligheid en het comfort voor alle weggebruikers verbeteren.

De eerste fase loopt van 23 augustus tot en met 3 september. In Duffel vernieuwt AWV dan het asfalt tussen de Trapstraat en de Nijverheidsstraat. Van 6 tot 10 september volgt fase 2 met het vernieuwen van het asfalt tussen de Nijverheidsstraat in Duffel en wijk Anderstad in Lier. De derde fase situeert zich volledig op het grondgebied van Lier. Van 13 september tot 12 november werkt de aannemer tussen de wijk Anderstad en de aansluiting op de Ring (R16) van Lier.

Tijdens deze werkzaamheden is de N108 volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er is een omleiding langs de N14 naar Lier. Alle verkeer ten westen van de N108 kan via de Netebrug en de N14 naar Lier. Plaatselijk verkeer ten oosten van de N108 kan de N108 kruisen ter hoogte van de Hoogstraat in Duffel. Doorgaand verkeer wordt omgeleid naar de R6 om zo naar de N14 te rijden.

De Lijn zal Duffel-Oost in die periode niet bedienen, maar de omleiding via de N14 volgen naar Lier. Hierdoor valt buslijn 2 en 556 weg in Duffel-Oost. (cvr)

De Ceciliastraat in Lier.

De Ceciliastraat in Lier. © AWVMEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio