Opnieuw normaal verkeer mogelijk tijdens bouwvakantie 

Opnieuw normaal verkeer mogelijk tijdens bouwvakantie © Erik Vandewalle

Bouwvakantie zorgt voor normale verkeerssituatie

Stabroek -

Er is tijdens de bouwvakantie verkeer in twee richtingen mogelijk in het dorpscentrum. De omleiding via Oud Broek richting haven wordt ingetrokken.

De Dorpsstraat is in beide richtingen open voor het verkeer. Dit betekent dat de omleiding via Oud Broek richting haven werd ingetrokken en dat de verkeersbareel terug gesloten is voor autoverkeer.

De verkeerslussen van de nieuwe verkeerslichten in de Dorpsstraat worden nog aangebracht. Zo kunnen de drie kruispunten in het centrum van de poldergemeente op elkaar worden afgestemd. Dat moet dan weer zorgen voor vlotter verkeer in het dorpscentrum.

Alle voorbereidingen zijn getroffen om in een later nog te bepalen weekend in augustus de toplaag asfalt en de definitieve wegmarkeringen aan te brengen. Voor deze werken wordt het verkeer opnieuw geweerd en omgeleid. Een juiste datum moet nog worden bepaald.

Bouwverlof

In augustus wordt verder gewerkt aan de laatste werken. Als het nodig is, wordt er opnieuw eenrichtingsverkeer in de Dorpsstraat richting Putte ingevoerd. Dat gebeurt dan enkel tussen de Kleine Molenweg en de Grote Molenweg. Wie van Putte komt, rijdt dan om via de Lassonhoflaan en ’s Hertogendijk om via de Kleine Molenweg de Dorpsstraat te bereiken.

De Lijn

De diensten van de Lijn rijden terug hun normale trajecten in het centrum. De nieuwe haltes in de Dorpsstraat staan niet exact op dezelfde plaats als vroeger, maar zijn wat opgeschoven. Het aantal haltes in het centrum blijft. Info : www.delijn.be (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio