In anderhalf jaar tijd leverde Q-Lite 125 outdoorschermen. 

In anderhalf jaar tijd leverde Q-Lite 125 outdoorschermen. © RR

Gemeenten bestellen steeds meer digitale schermen bij Q-Lite

Baarle-Hertog -

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat gemeenten sneller overschakelen naar digitale buitenborden om snel te communiceren. Dat merken ze bij ledschermenproducent Q-Lite in Baarle-Hertog.

Ronny van den Ackerveken

Q-Lite maakt onder meer de groene kruisen die aan de gevels van apothekers hangen. Maar ook ledschermen en digitale informatieborden die in Baarle geproduceerd zijn, kom je in zo goed als elke Vlaamse gemeente tegen.

“Tijdens de coronacrisis was het ontzettend belangrijk voor de lokale besturen om direct en snel te communiceren met de inwoners”, zegt Jeroen Raeijmaekers van Q-Lite. “De boodschappen moesten snel aan te passen zijn, omdat situaties en maatregelen continu veranderden.”

“Niet alle burgers zijn te bereiken via de website of sociale media. De reeds aanwezige aanplakborden en tekstdisplays waren niet efficiënt en impactvol genoeg. Daarom zijn steden en gemeenten nu massaal hun buitenruimte aan het digitaliseren.”

Parkeergeleiding

In Hoogstraten worden binnenkort zeven schermen geplaatst, in Ravels en Kasterlee telkens één. Daarnaast heeft Q-Lite in Turnhout de schermen van de parkeergeleiding vervangen. “In anderhalf jaar tijd hebben we meer dan 125 digitale outdoorschermen geleverd in Vlaanderen. Het ging om enkele parkeergeleidingssystemen, maar het overgrote deel van de gemeenten kocht informatieschermen aan voor communicatie van gemeentelijke informatie, verenigingen en ter promotie van lokale ondernemingen”, vertelt Jeroen Raeijmaekers.

“De gemeentes kozen ook massaal voor duurzame digitale schermen. Meer dan 70% van de geleverde schermen is circulair. Het ecodesign zorgt ervoor dat ze een upgrade kunnen krijgen voor beeldkwaliteit en energie-efficiëntie. Door tijdens de levensduur 30% van de materialen te vervangen staat er over vijftien jaar nog steeds een up-to-date ledscherm.”

www.q-lite.com
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio