Honderden tomatenrassen verwelkomen de bezoekers.

Honderden tomatenrassen verwelkomen de bezoekers. © evdw

Tomatenfestival met 200 rassen

Kalmthout -

Ook dit jaar organiseert het Arboretum Kalmthout zijn tomatenfestival. Bewondering en verwondering gaan van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september dan hand in hand.

Het tomatenfestival van Arboretum Kalmthout zwaait traditioneel de zomer uit met een kleurrijke tentoonstelling over deze smakelijke vrucht. Zo’n tweehonderd opmerkelijke en zeldzame tomatenrassen passeren de revue in een overzichtstentoonstelling in het historische Vangeertenhof. Wie denkt dat tomaten alleen rood kunnen kleuren, kan dan vastleggen dat de groente varieert in ontzettend veel kleuren. Moestuinliefhebbers kunnen er grasduinen en shoppen tussen ruim driehonderd tomatenrassen in de gespecialiseerde zadendatabank, die door de vrijwilligers van Arboretum Kalmthout beheerd wordt.


 

Deze editie van het tomatenfestival krijgt een uitgesproken culinair tintje. Traiteurs en lokale producenten laten je aan hun eetkraam in de arboretumtuin proeven van originele hapjes met tomaat als hoofdingrediënt. Wil je zelf aan de slag, dan kun je inspirerende recepten plukken uit de tentoonstelling en je ingrediënten aan het kraam met verse tomaten kopen. Het festival is te bezoeken tussen 10u en 17u. Info en tickets : info@arboretumkalmthout.be, 03 666 67 41. (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio