Kevin Mertens opent donderdag Clothilde Plaasj.  

Kevin Mertens opent donderdag Clothilde Plaasj.  © Guy Delforge

Genieten van de zon bij Clothilde Plaasj, met zicht op het Zeekanaal

Ruisbroek -

Het wordt de volgende dagen warmer en vooral droger zomerweer en uitgerekend nu opent Clothilde Plaasj in Ruisbroek de deuren. Het vroegere café Clothilde werd flink vernieuwd, kreeg een fraai overdekt terras en voor deze zomer ook een strandbar met zicht op het Zeekanaal.

Guy Delforge

Kevin Mertens is al een paar jaar actief in de catering. “Ik zocht al langer naar het geschikte pand om een eigen zaak te beginnen en heb het hier gevonden”, zegt hij. “De vorige uitbaters stopten door de coronacrisis, ik kende de streek hier wel en zag dat de zaak leeg stond. Het is een unieke plaats langsheen het water. Voor ons is dit ook een goed moment want door corona werden er uiteraard niet veel feesten georganiseerd waar we aan de slag kunnen.”

Winter en zomer

“We willen hier echt doorheen de winter en zomer mensen ontvangen in de beste omstandigheden en daarom hebben we een overkapping voor het terras gemaakt”, zegt Mertens. “Er kunnen nu een veertigtal mensen binnen zitten en ongeveer evenveel buiten. Deze zomer komt daar nog de strandbar bij waar 86 mensen kunnen zitten. We willen ons profileren als een zaak waar je gezellig iets kan drinken en hapjes kan delen. We werken verder aan een toegankelijke restaurantkaart. We beginnen met een kleine kaart – denk aan een hamburger, een steak en wat visgerechten - op termijn willen we daarin groeien. We zullen ook brunches en thema-avonden organiseren.”

Clothilde Plaasj wordt wellicht ook de geliefkoosde halte van recreanten. “We liggen langsheen de Duvelroute en er zijn dus heel wat passanten”, zegt Mertens. “Je kunt hier meteen de dijk op en zo de hele omgeving per fiets of al wandelend gaan verkennen.”

 

 © Guy Delforge

Unieke plek

“Ik denk dat we met de strandbar echt wel het verschil kunnen maken”, zegt Mertens. “Dit is toch een unieke plek om te ontspannen. Je zit langs het water en je ziet hier geregeld ook een schip voorbij varen of er wordt gewaterskied, er gebeurt iets. Naast een reeks streekbieren bieden we ook enkele cocktails aan in de standbar en uiteraard hebben we deelgerechtjes om samen van te genieten.”

Donderdagavond 15 juli gaat Clothilde Plaasj open. Vrijdag 16 en zaterdag 17 juli kun je er terecht voor een barbecue op de reuze Ofyr, zondag 18 juli van 10 tot 13u is er de Sunday Brunch. Voor die activiteiten kun je best vooraf reserveren via de website.

Dit weekend is er ook barbecue op de reuze Ofyr

Dit weekend is er ook barbecue op de reuze Ofyr © Clothilde Plaasj

Clothilde Plaasj aan de Hellegatstraat 1 in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) is open van woensdag tot en met zondag, van 12u tot middernacht. Wie met de auto komt, kan zich best parkeren aan de Industrieweg, voor wie met de fiets komt: Clothilde Plaasj ligt tussen fietsknooppunten 11 en 35.

MEER OVER Ondernemen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio