De fietsteller aan de fietsbrug zit bijna aan 400.000 passanten. 

De fietsteller aan de fietsbrug zit bijna aan 400.000 passanten. © Provincie Antwerpen

Eén jaar later: fietsostrade tussen Boechout en Deurne blijkt erg in trek

Boechout, Deurne -

Eén jaar geleden opende de provincie het deel fietsostrade tussen de Vosstraat in Deurne en de Oude Steenweg in Boechout. Sindsdien hebben al bijna 400.000 fietsers dit deel van 3,7 kilometer op de fietssnelweg tussen Antwerpen en Lier gebruikt.

LEES OOK: 26 fietsostrades in de provincie, en het traject tussen Lier en Antwerpen is het beste

Het pronkstuk van het traject bestaat uit de fietsbrug van dertig meter lang op de grens tussen Boechout en Mortsel. Ze werd gebouwd om de spoorlijn Antwerpen-Lier veilig te kunnen oversteken. Volgens gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA) zorgt deze brug mee voor het succes van de fietsostrade.

“Het traject valt duidelijk in de smaak bij de fietser. In één jaar telde de provincie er 387.863 tweewielers. Gemiddeld fietsen er op weekdagen 1.057 fietsers, dat is bijna evenveel als de 1.067 fietsers op weekenddagen. Dit deel van de fietsostrade blijkt zowel bij functionele als bij recreatieve fietsers even populair.”

De drukste dag tijdens een weekend tot hiertoe was zondag 21 februari 2021 met 2.788 fietsers. De recente zomerse dinsdag 1 juni volgt met 2.535 fietsers.

De fietsweg van 4,5 meter breed is voorzien van verlichting en belijning. De randen van de fietsostrade kregen een dot-markering. Deze weerkaatst licht beter bij regenweer of in het donker en waarschuwt de fietser wanneer die op de lijn rijdt. (fisp)

LEES OOK: Wie mag op fietsostrade en hoe snel? Niet alle regels zijn overal gelijk

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Vastgoed

Jobs in de regio