Het gemeentehuis in avondrood kleurt de nieuwe website. 

Het gemeentehuis in avondrood kleurt de nieuwe website. © wezelopdefoto

110.000 foto’s van Wezelopdefoto verhuisden naar nieuwe website

Wuustwezel -

Tijdens de lockdown zaten de fotografen van Wezelopdefoto niet stil. Ze verplaatsten hun fotoarchief naar een nieuwe website.

De viering van Vlaanderen Feest! was voor de fotografen van Wezelopdefoto een nieuwe start van hun activiteiten. Door beperkingen waren er geen evenementen. Maar ze keken niet werkloos toe. Hun hele archief werd verplaatst naar een nieuwe website. Alle foto’s kregen ook een nieuwe indeling zodat ze gemakkelijker te vinden zijn.

“De expo van Wezelopdefoto in februari 2020 was één van de laatste grote activiteiten voor de corona,” vertelt Peter Van Gils. “Toen viel alles stil. Maar de ploeg van Wezelopdefoto heeft niet stilgezeten. Het voorbije jaar werden meer dan 110.000 foto‘s verhuisd naar een totaal nieuwe website, nog altijd te vinden via www.wezelopdefoto.be.”

Niet enkel het downloaden en opnieuw uploaden van de foto‘s was een grote job, maar ook werd gekozen voor een nieuwe indeling. Voorheen stonden de foto’s per thema en activiteit geordend, maar het overzicht geraakte wat kwijt. Nu staan de foto’s chronologisch geordend en in overkoepelende mappen per jaar. Daar bovenop ligt een krachtige zoekfunctie waarmee de bezoeker snel de juiste albums kan vinden. “Dit was vooral nodig omdat de site, die nu bijna 20 jaar bestaat, een archief is geworden van alles wat in die periode heeft plaatsgevonden in Wuustwezel. De site is nu ook sneller geworden en beter geschikt voor gebruik op smartphones en tablets.” Bovendien werd gekozen voor eenvoud: een eenvoudige startpagina, weinig tekst op de site, zodat alle aandacht naar de foto‘s gaat. De website kreeg ook een moderne lay-out. Wezelopdefoto beschikt ook over een ruim archief van oude foto’s. Regelmatig bezorgen de Wuustwezelenaren foto’s uit de oude doos. Zij worden netjes gerangschikt per onderwerp. De bezoeker kan ook actief deelnemen door informatie bij de oude foto’s toe te voegen.

Wezelopdefoto koos voor de lancering 11 juli 2021. Vlaanderen Feest! was het eerste grote gemeentelijke evenement in Wuustwezel. “De regels blijven hetzelfde: wie een openbaar evenement organiseert in Wuustwezel, kan contact opnemen met Wezelopdefoto. Indien mogelijk komt iemand van de ploeg vrijwillige fotografen langs.” De fotografen zijn Lies, Stijn, Eric, Geert en Peter. (vw)

www.wezelopdefoto.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio