Peter Stevens met zijn boek . 

Peter Stevens met zijn boek . © givl

Peter Stevens maakt kinderboek over corona

Nijlen -

Na een lange zoektocht is Peter Stevens er toch in geslaagd om zijn kinderboek over corona te laten uitgeven. In het boek laat hij op speelse wijze de kinderen kennismaken met het virus en wil hij hen ook laten zien wat ze zelf kunnen doen.

Gino Van Looy

“Ik ben al bijna een jaar met dit project bezig”, zegt Stevens. “Vorig jaar na de eerste lockdown kreeg mijn Poolse vriendin te horen dat in Polen de kinderen uit haar familie heel hard leden onder de coronacrisis en niet wisten hoe het zou aflopen. Vooral dat ze niet meer naar school konden of hun grootouders niet mochten zien, hakte er zwaar in. We vonden dat we moesten proberen om aan de kinderen duidelijk te maken dat het virus verslagen zou worden en dat ze daar mee aan konden helpen.”

Samen met zijn vriendin Ewelina begon hij aan het boek. “Ik ben drie maanden bezig geweest met het ontwerpen van de figuren en het concept. Mijn vriendin hield zich ondertussen bezig met het bedenken van een verhaallijn. Toen dat allemaal in orde was, zijn we aan het echte boek begonnen. Ik tekende, Ewelina kleurde in. Het boek is eigenlijk een soort gids van hoe de kinderen met corona moeten omgaan. Dokter Jan en verpleegster Peggy zijn de twee superhelden in het verhaal. Uiteindelijk wordt het virus verslagen.”

Op internet zoeken

Voor Peter begon dan de moeilijke zoektocht naar een uitgever. “In België had ik iemand gevonden, maar dat bleef maar aanslepen. Ik besloot dan op internet te zoeken en het Nederlandse Boekscout reageerde enthousiast op mijn mail en wilde het uitgeven onder de titel: Wat de bleep is corona. Ondertussen ben ik ook naar de plaatselijke Standaard Boekhandel gestapt. Die adviseerden me contact op te nemen met de hoofdzetel, omdat ze het zelf ook een interessant boek vonden. Uiteindelijk is het nu ook opgenomen in hun algemene boekenbestand. Ik denk zeker dat er een markt voor is, scholen onder andere. Corona heeft ons leven getekend in 2020 en 2021 en mijn boek is een weergave van die periode.” (givl)MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio