©  Getty Images

Portret van Marcus Rashford beklad, maar buurtbewoners nemen het voor hem op

Na de Engelse anticlimax in de EK-finale werd een muurschildering van Marcus Rashford, één van de spelers van de Engelsen die een beslissende strafschop miste, in Manchester beklad met scheldwoorden en verwensingen. Buurtbewoners namen het evenwel op voor hun held en smukten de bekladde muurschildering op met steunbetuigingen en hartjes.

Tjorven Messiaen

Net als Bukayo Saka en Jadon Sancho miste Marcus Rashford zondagavond zijn elfmeter in de beslissende penaltyreeks. Daardoor werd Italië en niet Engeland Europees kampioen. Bepaalde Engelse fans konden dat moeilijk verkroppen en uitten hun frustraties op een weinig smaakvolle manier: op sociale media barstte het van (racistische) verwensingen en bedreigingen.

LEES OOK: Prins William ‘ziek’ van racistische beledigingen voor spelers die strafschop misten, ook Boris Johnson en rest van Engeland furieus

 ©  AP

In Withington, een wijk in Manchester, ging het zelfs nog een stapje verder: daar werd een muurschildering met een portret van Marcus Rashford in de nacht van zondag op maandag met graffiti onder handen genomen door vandalen. De burgemeester van de stad reageerde verbolgen: “Dit is verachtelijk en beschamend. We kunnen niet trotser zijn op Marcus en zijn rol in het Engelse nationale team om ons land naar een eerste grote finale in 55 jaar te brengen.”

Ook de inwoners van de wijk lieten zich niet onbetuigd. Zij trokken maandag naar het monument met doeken en hartjes waarop mooie boodschappen geschreven stonden. Ze noemden Rashford onder meer een ‘held’ en een ‘rolmodel’. Zo kan het dus ook.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands