Het nieuwe cultuurcentrum komt naast de Loswal, de grens loopt door het gebouw. 

Het nieuwe cultuurcentrum komt naast de Loswal, de grens loopt door het gebouw. © rr

Nieuw cultuurcentrum op de grens opent eind 2024

Baarle -

De beide gemeentebesturen starten in het najaar met de selectieprocedure voor het bouwteam van het nieuwe cultuurcentrum in Baarle. Dat komt naast de Loswal, de grens loopt door het gebouw.

Het perceel van 4.500 vierkante meter, waarvan 1.775 op Belgisch grondgebied, werd vorig jaar aangekocht. In het zogenaamde ‘vlekkenplan’ staan de gewenste afmetingen van de ruimten en de relatie tussen de ruimten onderling. “De huidige en nieuwe gebruikers hebben intussen hun wensen en behoeften kunnen geven voor de inrichting en technische uitrusting”, klinkt het bij Baarle-Hertog en Nassau. “Het project wordt als een Design & Build-opdracht in de markt gezet. Dat betekent dat een bouwteam van architecten, ingenieurs en aannemers gezamenlijk inschrijft voor zowel het ontwerp als de bouw. Het financiële risico dat bijvoorbeeld een aannemer het ontwerp van een architect niet binnen de begroting kan bouwen, wordt hierdoor beperkt.”

Op dit moment werken de gemeenten en het cultuurcentrum Baarle een visie uit over onder andere de toekomstige exploitatie, de uitbating van de bar en de samenwerking tussen de gebruikers. De planning is om in het najaar te starten met de selectieprocedure voor het bouwteam. Als alles volgens plan verloopt, is het nieuwe cultuurcentrum eind 2024 klaar. (ram)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio