Peter Vandenborne 

Peter Vandenborne ©  rr

ExxonMobil in Antwerpen heeft nieuwe directeur

Antwerpen -

Peter Vandenborne is de nieuwe directeur van de raffinaderij ExxonMobil, die in Antwerpen zevenhonderd mensen tewerkstelt.

Hij is de eerste Vlaming in twaalf jaar tijd die ExxonMobil in Antwerpen zal leiden. Sinds 2009 hebben vier buitenlandse directeurs elkaar opgevolgd. De laatste was Shawn Kuntz, die nu manager voor ExxonMobil in Noord-Amerika wordt. Peter Vandenborne startte in 1989 bij ExxonMobil in Antwerpen, na zijn studies ingenieurswetenschappen. Nadien oefende hij verschillende functies uit bij ExxonMobil. Sinds 2007 was dat in het buitenland.

“Deze opdracht is voor mij als thuiskomen, al is er sinds 2007 veel veranderd”, zegt Peter Vandenborne. “De voorbije vijftien jaar waren er grote investeringsprojecten op deze site, met onder andere de warmtekrachtcentrale, de ontzwavelingsinstallatie en de nieuwste fabriek voor schonere transportbrandstoffen die in 2019 werd opgestart.”

“Nu is het zaak om onze positie in de Europese raffinagemarkt te bestendigen”, zegt Peter Vandenborne. “De nadruk ligt op performante en veilige operaties, in het belang van onze klanten, medewerkers en omgeving. Daarbij hebben we uiteraard ook oog voor duurzaamheid. Zo zijn we deelnemer in het Antwerp@C consortium, dat de haalbaarheid bestudeert om capaciteit en infrastructuur te bouwen voor koolstofafvang- en opslag.”

cwil

Vastgoed

Jobs in de regio