Christian Clauwers 

Christian Clauwers © Jan Brys

Natuurfotograaf toont de vijf oceanen in Sint-Jozefskapel

Brasschaat -

De Antwerpse natuurfotograaf Christian Clauwers stelt van 14 tot en met 1 augustus tentoon in de Sint-Jozefskapel aan de Augustijnslei. Clauwers stelde in 2019 zijn werk ook al voor op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties.

De Antwerpenaar focust vooral op de vijf oceanen. Hij trok van de Noordpool via fascinerende eilanden naar Antarctica. De spanning tussen mens en natuur houdt hem bezig.

“Ik denk dat we de natuurlijke wereld kunnen redden door de schoonheid ervan te tonen”, is het motto van Clauwers. Hij wil vooral tonen welke impact de mens heeft op de natuur. De klimaatproblematiek en het afnemen van de biodiversiteit staan hierbij centraal.

Sinds zijn achtste is Christian bezig met fotografie. In 2019 behoorde hij tot de Belgische delegatie op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties.

De tentoonstelling opent op woensdag 14 juli en loopt tot en met zondag 1 augustus. Het werk van Clauwers is bezichtigen van woensdag tot en met zondag telkens van 14u tot 18u.

De fotograaf geeft zelf rondleidingen op woensdag 14 juli van 14u tot 18u, op woensdag 28 juli van 15.30u tot 18u, op donderdag 22 juli en zondag 1 augustus van 14u tot 18u. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio