Daan Heymans is de eerste abonnee van KBSK Retie voor het nieuwe voetbalseizoen. 

Daan Heymans is de eerste abonnee van KBSK Retie voor het nieuwe voetbalseizoen. © RR

Profvoetballer uit Serie A is eerste nieuwe abonnee van KBSK Retie

Retie -

Profvoetballer Daan Heymans (22) van de Italiaanse eersteklasseclub FC Venezia is de eerste die een nieuw jaarabonnement heeft genomen voor het nieuwe voetbalseizoen van KBSK Retie.

Daan is geboren en getogen in Retie en is een jeugdspeler van KBSK Retie. Op zijn tiende stapte hij eerst over naar KVC Westerlo en later naar Waasland-Beveren. Sinds begin dit jaar speelt hij bij FC Venezia in de hoogste voetbalklasse in Italië, waar hij een contract tekende voor drie seizoenen. In de Serie A speelt de Retiese middenvelder onder meer tegen Romelu Lukaku van Inter en Dries Mertens van Napels.  

“Wij hopen dat veel Retienaren het voorbeeld van Daan volgen”, zegt bestuurslid Rob Van Reusel. ”Een jaarabonnement kost 80 euro voor alle matchen van ons eerste elftal en onze jeugd, of 30 euro voor de jeugdwedstrijden alleen.”

KBSK Retie speelt in eerste provinciale. “Wat onze club uniek maakt, is dat 80% van onze spelers van Retie zelf zijn. Op dit niveau is dat echt wel uitzonderlijk”, zegt Rob. (ema)

Daan Heymans, hier op de tribune in sportpark Vossekot in Retie, speelde tot zijn tiende bij KBSK Retie.

Daan Heymans, hier op de tribune in sportpark Vossekot in Retie, speelde tot zijn tiende bij KBSK Retie. © EMA

MEER OVER