©  Tom Palmaers

Controle: drie chauffeurs onder invloed van cannabis, maar niemand had te veel gedronken

Duffel

De lokale politie Bodukap heeft het voorbije weekend een verkeerscontrole gehouden op de Mechelsebaan in Duffel. Ook elders op het grondgebied van de politiezone werden auto’s aan de kant gezet voor een controle. Van de 236 chauffeurs die een ademtest moesten afleggen, had niemand te veel gedronken. Wel opvallend: van de vier bestuurders van wie een speekseltest werd afgenomen, testten er drie positief op het gebruik van cannabis.

Twee bestuurders speelden zo hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Van de derde persoon kon het rijbewijs niet worden ingetrokken omdat hij het niet kon voorleggen. Daarop besliste de politie om de auto weg te takelen.

De politie betrapte ook vier automobilisten op het gebruik van hun gsm achter het stuur. Er werden drie pv’s opgesteld voor het bezit van verdovende middelen en één proces-verbaal voor het bezit van lachgas.

De politie betrapte ook een persoon die een glazen fles stukgooide op straat. Die persoon mag zich aan een GAS-boete verwachten voor het vervuilen van de straat. (tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio