Leden van het bestuur van Ferm op de bank bij het troostplekje, de start van de troostwandeling. 

Leden van het bestuur van Ferm op de bank bij het troostplekje, de start van de troostwandeling. © RR

Na troostplekje stippelt Ferm Loenhout ook een troostwandeling uit

Loenhout -

Aan het troostplekje in het sportpark De Dorens start een troostwandeling. Onderweg vind je woorden van troost en aangepaste muziek.

In het sportpark hebben leden van Ferm en de gemeentelijke technisch dienst een troostplek uitgewerkt. Het is een sfeervol plekje met een bank, bloemen en planten, een gedicht en woorden van troost, verbondenheid en hoop. Wie wil kan een trooststeen meenemen.

“Met de campagne Plant Troost wil Ferm een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid”, zegt Ria De Bie van het bestuur van Ferm. “Een belangrijk onderdeel van de campagne zijn de troostplekken.”

Burgemeester Dieter Wouters (CD&V) belichtte tijdens de opening de betekenis van troost. “Troost kan de mensen weer hoop en toekomst bieden. Door troost krijgt men weer vertrouwen en het zorgt voor een warme verbondenheid tussen mensen.”

Aan het troostplekje vertrekt een troostwandeling van ongeveer 4 kilometer lang. Wie wil kan de paarse plaatjes met het woordje ‘troost’ volgen. Aan het troostplekje en op vijf andere plaatsen verspreid over de wandeling, vind je bordjes met een mooie tekst over troost. Er staan ook bankjes langs het parcours zodat men ook eens kan rusten.

“Je vindt er ook een QR-code”, vult May Aernouts van het kernbestuur aan. “Als je deze scant, krijg je mooie, aangepaste muziek te horen. Ook de kinderen hebben hun eigen QR-code met muziek op hun maat.” vw

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio