© RR

Dronken autobestuurder tijdens rijverbod uit verkeer geplukt (voor de zesde keer)

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft tijdens een Wodca-actie tijdens het weekend in Mechelen en Willebroek 41 dronken of gedrogeerde autobestuurders gevat. Een van hen werd zelfs al voor de zesde keer uit het verkeer geplukt. De nieuwe betrapping gebeurde tijdens een rijverbod dat hij van de Antwerpse politierechter had gekregen.

Leo De Nijn

De politie liet tijdens de weekendactie 1.250 bestuurders blazen. 41 van hen waren positief, onder wie vijf bestuurders die reden onder invloed van drugs. Acht rijbewijzen werden onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Twaalf bestuurders kregen een rijverbod van zes uur.

“Onder hen een bekend iemand voor onze collega’s”, zegt politiewoordvoerder Daniël Dumoulin. Deze autobestuurder werd sinds oktober 2018 nu al voor de zesde keer op dronken rijden betrapt. Vorige week liep hij al eens tegen de lamp en nu had hij zelfs geen rijbewijs op zak.

“Klopt”, zegt de commissaris. “Zijn rijbewijs ligt bij de politierechtbank in Antwerpen, nadat hij een rijverbod van een maand had opgelopen.” De man krijgt nu een extra proces-verbaal. Zijn auto werd ter plaatse ingehouden tot de effectieve afgifte van zijn rijbewijs. Er wacht de bestuurder een nieuwe afspraak op de politierechtbank.

Vals attest

Liefst 21 bestuurders kregen van de politie drie uur rijverbod. Een van hen kon zijn (voorlopig) rijbewijs niet voorleggen omdat het recent in beslag was genomen. “Het werd afgeleverd dankzij een vals attest van een rijschool. Maar had hij zijn voorlopig rijbewijs nog wel in zijn bezit, dan nog mocht hij tijdens een weekendnacht hiermee niet in het verkeer rijden”, geeft de politiecommissaris mee.

Een bestuurder legde een negatieve ademtest af, maar kon zijn identiteitskaart en rijbewijs niet voorleggen. Toen de politie naar zijn identiteit vroeg, gaf hij die van zijn broer op. Maar na onderzoek kwam de politie te weten dat het om een leugen ging. De man heeft zelfs geen rijbewijs. Er wacht hem nu een dagvaarding voor de politierechter.

Tijdens de actie liep ook een chauffeur van een lichte vrachtauto tegen de lamp. De man was bezig met nachtleveringen, maar had geen vervoersvergunning. Hij moest onmiddellijk een boete van 1.500 euro betalen.

De actie werd afgesloten met het maken van processen-verbaal. Dat was het geval voor een bestuurder die een gebruikershoeveelheid drugs op zak had. Ook vier fietsers krijgen een boete omdat ze zonder verlichting reden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio