Een sfeerbeeld uit een eerdere editie van T-Day. 

Een sfeerbeeld uit een eerdere editie van T-Day. © Jan Brys

T-Day slaat tenten op in vijf verschillende gemeenten

Brasschaat/Brecht/Essen/Kalmthout/Wuustwezel -

Het tienerfestival voor jongeren, T-Day, trekt in augustus naar vijf verschillende gemeenten. Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel krijgen elk een kleinschalige versie.

T-Day, vooral gericht op tieners van 12 tot 16 jaar, ging van start in 2006. De locatie was toen het militair domein in Brasschaat. Voor Defensie was het meteen een vorm van promotie. De laatste jaren trok T-Day naar Brecht en Wuustwezel.

De editie van dit jaar wordt een “T-Day on Tour”. Op vijf verschillende data tijdens de laatste twee weken van augustus kunnen de jongeren terecht in de vijf gemeenten.

Essen bijt de spits. Daar kan de jeugd terecht op 18 augustus op het grasveld achter de Oude Pastorij. Op 20 augustus is het in Wuustwezel aan De Dorens Loenhout te doen. Vervolgens komt T-Day naar Brasschaat, op 24 augustus. Plaats van het gebeuren is het terrein van Chiro Driehoek aan de Rerum Novarumlaan. Het Domein Diesterweg in Kalmthout ontvangt de jeugd op 25 augustus en Brecht sluit het rijtje af op 27 augustus in het Gemeentepark.

Omwille van de coronamaatregelen moet je je registreren. Je betaalt 5 euro maar als je in één van de vijf gemeenten woont, krijg je bij aankomst eet- en drankbonnetjes voor je 5 euro. Jongeren kunnen uiteraard ook naar de editie van de buurgemeenten gaan. (jbr)

www.tday.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio