© BFM, rr

Cabine vuilniskar in lichterlaaie: geen gewonden

Kiel -

De Antwerpse brandweer rukte maandagmorgen uit naar de terreinen van de Stadsreiniging aan het Kielsbroek. Daar stond de cabine van een vuilniskar in lichterlaaie, vermoedelijk na een technisch defect. Niemand raakte gewond.

Het incident vond rond 5 uur plaats. De vuilnisophalers hadden net hun ronde beëindigd, maar bij het binnenrijden van de terreinen aan het Kielsbroek merkten enkele collega’s ter plekke op hoe er vuur aan het smeulen was onder de vooras van de vrachtwagen.

Ze verwittigden meteen de bestuurder en de twee afvalophalers, die zo tijdig het voertuig konden verlaten. Met enkele poederblussers gingen ze vervolgens het vuur te lijf, maar tevergeefs. Bij aankomst van de brandweer stond de cabine van de vuilniskar al in lichterlaaie. Brandweer Zone Antwerpen kreeg het vuur na een tijdje onder controle, al brandde de cabine wel volledig uit.

Niemand raakte gewond. “Volgens de eerste bevindingen was er een probleem met de batterij en is de brand na een technisch mankement daar ontstaan”, aldus Michael Lescroart, woordvoerder van Antwerps schepen voor stads- en buurtonderhoud Els van Doesburg (N-VA).

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio