Jan en Kristina Engels wonen al zo’n dertig jaar op de bovenste verdieping van een pakhuis naast het Hessenhuis. De trap naar het dak leidt hun gasten naar een grote verrassing. 

Jan en Kristina Engels wonen al zo’n dertig jaar op de bovenste verdieping van een pakhuis naast het Hessenhuis. De trap naar het dak leidt hun gasten naar een grote verrassing. ©  Robin Fasseur

Antwerpen vanuit de hemel: het aards paradijs ligt op een dak in ’t Stad … en er wonen schapen

Op luchtbeelden lijkt het een Antwerps stadsparkje. Wie ervoor staat, stuit op de gevels van een pakhuis uit de jaren dertig. Daarboven, op de vijfde verdieping, hebben Jan (66) en Kristina (67) Engels een perfect compromis gesloten tussen stad en platteland. Hun dak draagt een Engelse cottage, bomen, hagen en een serre. De stalbewoners maken het plaatje compleet: schapen, kippen en eenden trippelen er tegen de achtergrond van de kathedraal en de Boerentoren. “Dit is onze hemel”, vertellen de bewoners voor ze me inwijden in hun verhaal waarin het koningshuis, Afrikaanse kunst en een professor met een miljoenenidee de hoofdrol wegkapen.

Alain van Veldhoven

MEER OVER