De brandweer zette zware pompen in om het water weg te krijgen uit de tuinen. 

De brandweer zette zware pompen in om het water weg te krijgen uit de tuinen. © rr

Steenweg op Blaasveld tweede keer getroffen door wateroverlast op maand tijd

Heffen, Willebroek, Lier -

Voor de tweede keer op een goede maand tijd kregen ze op de Steenweg op Blaasveld in Heffen (Mechelen) af te rekenen met wateroverlast. Deze keer liepen enkele tuinen onder water en bleven woningen op het nippertje gevrijwaard. De bewoners vragen zich af wat de oorzaak van de plotse waterellende is.

Theo Derkinderen, Ward Bosmans

Begin juni kregen Heffen en Mechelen-Noord af te rekenen met een heuse wolkbreuk. Toen was er heel wat wateroverlast en kampten ze ook op de Steenweg op Blaasveld met wateroverlast. “Enkele woningen in de buurt van doe-het-zelfzaak Hubo kregen toen ook water binnen en vrij veel zelfs. Toen viel er ook extreem veel regen op korte tijd. Ook de rijbaan stond toen helemaal onder water”, vertellen omwonenden. “Maar zaterdag in de vooravond kregen we opnieuw met wateroverlast af te rekenen. Het had wel geregend, maar lang niet zo veel als een maand geleden. Het was een stevige regenbui, maar zeker geen wolkbreuk. Onze tuinen liepen onder water, maar gelukkig liep het water deze keer niet naar binnen. Het water in de tuinen stond wel vrij hoog.”

Na de regenbui van zaterdag in de vooravond stonden de tuinen van enkele woningen helemaal onder water. 

Na de regenbui van zaterdag in de vooravond stonden de tuinen van enkele woningen helemaal onder water. © rr

Tijdens de wolkbreuk van begin juni stond ook de straat zelf volledig onder water. 

Tijdens de wolkbreuk van begin juni stond ook de straat zelf volledig onder water. © rr

Net als bij de eerste waterellende, kwam ook nu de brandweer ter plaatse voor pompwerken. Zij konden het overtollige water wegpompen. “Het ergste van de hele zaak is dat we niet weten wat de oorzaak van de wateroverlast is. Niemand weet waarom wij hier plots met wateroverlast af te rekenen krijgen en dat maakt ons ongerust. We hopen echt dat de oorzaak hiervan snel wordt gevonden.”

Niet alleen in Heffen was er zaterdagavond wateroverlast. Ook op de Boomsesteenweg en Gansdijk in Willebroek was er een melding van wateroverlast na de hevige regenval. In Lier rukte de brandweer uit naar de Ernest Claeslaan en Pannenhuisstraat omdat de rijbaan onder water stond. Op de meeste plaatsen was het euvel gelukkig snel verholpen. tdk, waboMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio