© tdk

Na zwaar ongeval met kampgenoten in Wallonië: “Ondanks alles toch een mooi kamp gehad”

Willebroek -

Zo’n 45 kinderen en jongeren tussen 9 en 16 jaar zijn zaterdagmiddag weer aangekomen in Willebroek. Ze waren op kamp in het Waalse Gedinne. Ze werden samen met hun ouders opgevangen na een zwaar ongeval waarbij acht kampgenoten betrokken raakten.

tdk

LEES OOK: “Klein mirakel dat de balans niet zwaarder was”

Acht jongeren waren vrijdagavond gaan karten en op terugweg naar hun kampplaats in Gedinne toen hun auto tegen een paal en in een greppel belandde. Dat gebeurde op de N99 in Olloy-sur-Viroin, in de provincie Namen.

Zeven van hen mochten ondertussen al naar huis. Het achtste slachtoffer ligt nu met een heupbreuk in een Brussels ziekenhuis. 

“Al jaren mee op kamp”

De 45 kinderen die deelnamen aan het kamp van de gemeente Willebroek arriveerden zaterdagmiddag terug in hun thuisgemeente en werden, samen met hun ouders, opgevangen in de Schalk.

“Mijn kinderen gaan al jaren mee op kamp. Eén van hen is ondertussen ook monitor”, zegt mama Katja De Munter-Putter. “Ik las vanmorgen bij het ontwaken over het ongeval op sociale media. In de loop van de dag zijn we dan geïnformeerd door de gemeente en ik moet zeggen dat ze hun best hebben gedaan om ons te informeren. Ook de opvang was prima georganiseerd.”

“Dochter Luna (11) heeft zich de voorbije week alleszins heel goed geamuseerd. Volgens haar was het zelfs het beste kamp ooit. Uiteraard hopen we dat alles goed komt me de personen die bij het ongeval waren betrokken. Gelukkig verkeert er niemand in levensgevaar. De kinderen zelf waren niet aanwezig bij het ongeval. Ze weten nu wel wat er gebeurd is, maar ik vermoed dat de meesten het heel snel zullen vergeten zijn.”

De meeste monitoren, waaronder de zoon van Katja, verbleven zaterdag nog in Gedinne om alles op te ruimen

Katja met dochter Luna, net na haar aankomst in Willebroek 

Katja met dochter Luna, net na haar aankomst in Willebroek © Theo Derkinderen 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio