Bij RBELLE en Charlotte moeten de klanten een beleving ervaren.  

Bij RBELLE en Charlotte moeten de klanten een beleving ervaren.  © RR

Kapster Charlotte verhuist RBELLE naar Stadsplein

Mortsel -

Kapsalon RBELLE van Charlotte Stevens (27) is de nieuwe aanwinst voor de Floralaan met zicht op het Mortselse Stadsplein. De onderneemster moest haar zaak noodgedwongen verhuizen vanuit de Statielei.

Filip Spoelders

RBELLE opende in december 2017 de deuren aan de Statielei. Het werd onmiddellijk een succes. “Na anderhalf jaar moest ik een klantenstop invoeren. Deze liep op tot 360 personen”, vertelt Charlotte.

Maar midden in het coronajaar kreeg ze de mededeling dat ze tijdelijk uit haar huurpand moest. “De grond in dit deel van de Statielei is vervuild en OVAM gaat het binnenkort saneren. Ik mocht daarna terug komen, maar dat zag ik niet zitten. Dus kocht ik een eigen pand aan het Stadsplein.”

Charlotte komt in een vertrouwde omgeving terecht. Haar partner Matthias de Brouwer heeft naast haar restaurant Vjeu-Djeu en ook haar moeder Lieve Stevens is met seafoodbar Den Bassin een buur. “Het toeval wil dat ik het gebouw waar ik nu zit als eerste bezocht toen ik uitkeek naar een pand voor een eigen zaak. Maar ik vond het te groot. Nu RBELLE vier mooie jaren heeft gekend in de Statielei heb ik er geen schrik meer van.”

Ruimte voor de klanten

De kapster liet het interieur huiselijk inrichten. “Ik blijf me aan zes kappersstoelen houden. In deze coronatijd geeft het de klanten meer van anderhalve meter ruimte. Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit voor mij. De vrije ruimten kunnen beginnende ondernemers huren om op te starten. Ze kunnen hun idee aftoetsen, verkopen en het is mogelijk om meer zichtbaarheid te genereren via ons klantenbestand, sociale media en nieuwsbrieven waarin ze worden opgenomen.”

Ruimte in een huiselijke sfeer kenmerken het interieur.

Ruimte in een huiselijke sfeer kenmerken het interieur. © RR

Met RBELLE wil ze haar klanten een beleving geven. “Ik was nog geen achttien toen ik naar Londen trok om er mijn opleiding te voltooien en te gaan werken. Daar leer je andere haartechnieken en je leert echt luisteren naar de klanten. Ik sta van begin tot einde ter beschikking van een klant. Wanneer een kleuring driekwartier moet intrekken, zal ik ondertussen niet met een andere klant beginnen. Ik blijf in de buurt van mijn klant en die hoeft maar teken te doen om me te roepen.”

In haar zaak verkoopt Charlotte koffie met een eigen logo en wijn. De omzet hiervan wordt eind 2022 aan een goed doel geschonken.

Haar partner en moeder hebben ook een zaak met zicht op het Stadsplein.

Haar partner en moeder hebben ook een zaak met zicht op het Stadsplein. © RR

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio