© ATV

Veerle stapt van Hoek van Holland naar Ouren voor vzw Tumbador

Schoten/Kalmthout -

De 38-jarige Veerle Bergmans uit Schoten is aan een voettocht begonnen van Hoek van Holland in Nederland tot Ouren in Wallonië. Ze wil tijdens die tocht van 520 kilometer 1040 euro verzamelen voor de vzw Tumbador die zich inzet voor gehandicapte kinderen in Peru en Guatemala.

Veerle is niet aan haar proefstuk toe. Ze legde in 2019 al de volledige Dodentocht (100 km) af. In 2020 stapte ze het equivalent van de Dodentocht in verschillende etappen.

“Deze keer doe ik de GR 5 wandeling over een afstand van 520 kilometer. Ik ben vertrokken op 23 juli in Hoek van Holland. Ik ben daar met het openbaar vervoer naartoe gegaan. Intussen heb ik al 150 kilometer afgelegd”, legt Veerle uit.

We ontmoeten haar in Kalmthout waar ze haar tentje kon opslaan bij een bestuurslid van de vzw Tumbador.

Veerle met haar trekkar.

Veerle met haar trekkar. © Jan Brys

“Voor 23 juli wil ik nog 220 kilometer afleggen en dan ga ik even over huis voor het verjaardagsfeestje van mijn petekind. Daarna doe ik de laatste 150 kilometer van Eben-Emael naar Ouren. Die afstand stap ik alleen met de rugzak, dus zonder mijn trekkar”, vervolgt Veerle die lesgeeft in het Buitengewoon Onderwijs.

“Het is mijn bedoeling 1040 euro te verzamelen, zijnde twee keer de afstand die ik afleg. Ik doe het voor de vzw Tumbador. Deze vzw is sterk afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Tijdens festivals en concerten steken zij de handen uit de mouwen in ruil voor een financiële bijdrage. Tijdens de voorbije coronaperiode is deze bron van inkomsten quasi opgedroogd”, vervolgt Veerle.

Bestuurslid van de vzw Tumbador Stefan Hertling is uiteraard enorm opgetogen met dit initiatief van Veerle. “Wij tellen in Vlaanderen ongeveer 1000 vrijwilligers. Door de coronaperiode lopen wij zeker 60.000 euro mis. Op Tomorrowland bijvoorbeeld tappen wij met 120 man, twee lange weekends. Wij doen ook vaak de tap in het Sportpaleis”, zegt Stefan.

Veerle vertrok zaterdagochtend uit Kalmthout richting Wuustwezel en Brecht om zo via Zoersel richting Herentals te stappen.

Even relaxen voor het vertrek.

Even relaxen voor het vertrek. © Jan Brys

“In Nederland werd ik vaak aangesproken door de mensen. Als ze hoorden waarom ik dit doe, leverden ze vaak spontaan een bijdrage. Op twee campings mocht ik al gratis overnachten. Ik maak ook gebruik van het systeem ‘Welcome To My Garden’.

Eenvrouwmeteenmissie@hotmail.com

www.tumbador.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio