©  BELGA

Wout van Aert: “Cavendish zorgde voor een legendarische dag voor het wielrennen!”

“Als je zoals Mark Cavendish vandaag het record qua ritoverwinningen van Eddy Merckx evenaart, dan mogen we toch wel van een legendarische dag voor het wielrennen spreken. Whaw!” Wout van Aert stak zijn bewondering voor de Britse tegenstander niet onder stoelen of banken. Zelf moest hij vrede nemen met een verre vijftiende plaats. “Ik raakte ingesloten.”

hc

“Er was kans op waaiers vandaag en ook heel veel stress in het peloton. Ik wou Jonas Vingegaard voorin houden en ik wou natuurlijk ook sprinten. Ik had gehoopt dat er iets meer actie zou komen, maar daarvoor was de wind niet sterk genoeg”, deed hij het relaas van de dag.

“Ik voelde me op het laatste wel goed. Ik had ook Mike Teunissen aan mijn zijde, zodat het er goed uitzag. Maar eerst werden we op 3 à 2 km van de finish wat overvleugeld. Toen ik uiteindelijk nog in een redelijke positie kwam op 500 meter van de meet, zat ik opnieuw ingesloten. Het was gewoon net niet. Jammer. Het is straf dat Cavendish het opnieuw afmaakte. Hier heb ik alleen maar respect voor.”

 

 ©  BELGA

Pogacar: “Elke dagen verlies ik bijna twee uur met dat geel”

Tadej Pogacar had het over een dag waarop hij zich veel beter voelde dan de voorbije. “Elke dag verlies ik bijna twee uur met al de verplichtingen die het geel met zich meebrengen, maar als je in die trui staat, neem je dat er met de glimlach bij.”

De Sloveen had het over een rit waarbij het eerst gedeelte “heel vervelend was”. “Toen ze begonnen te koersen, voelde ik me direct goed. Jammer genoeg viel Rafal Majka vandaag echt lelijk. Hij toonde de voorbije dagen dat hij klaar was om me te helpen. Misschien is er eentje minder. Het zou een groot verlies zijn indien hij niet verder kan. Maar ik heb echt een heel sterke ploeg. Gelukkig lag ik er nog niet bij. Maar ik viel genoeg in het eerste gedeelte van het seizoen. Ik heb voorlopig het geluk aan mijn zijde, maar ik hoop dat het zo blijft. Het is ook een goede zaak dat al mijn tegenstanders dicht bijeen staan. Ze zorgen er zelf voor dat het in evenwicht blijft. Al weet je maar nooit dat ik in actie moet komen. Ik kan op niemand terugvallen, buiten mezelf. Ik sta er wel goed voor.”

Pogacar had enorm veel bewondering voor de 34 van Cavendish: “Als kind al keek ik naar hem. Hij sprintte toen zoals een kikkermannetje. Hij deed toen al ongelofelijk dingen in de spurt. Ik genoot er toen al van. Wat hij nu doet is echt wel gek. Ik heb enorm veel respect voor hem.”

Adrian Rutonno, de ploegarts van UAE Team Emirates zei dat Majka een stevige kneuzing aan de linkerhand heeft en ook last heeft van de borstkas, maar onderzoek leerde ons dat hij geen gebroken ribben heeft noch kneuzingen aan de longen. Hij probeert morgen (zaterdag, red) verder te gaan. Binnen enkele dagen ondergaat hij opnieuw radiologie.”

MEER OVER Tour de France

Meer sportnieuws