Waasland-Beveren speelde tegen Lille voor het eerst weer met publiek. 

Waasland-Beveren speelde tegen Lille voor het eerst weer met publiek. ©  BELGA

Waasland-Beveren onderuit tegen Lille

Waasland-Beveren heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen. De fusieclub verloor vrijdagavond een prestigieuze oefenmatch tegen de Franse landskampioen Lille met 0-2.

Whb

Het was de eerste match met supporters op de Freethiel sinds 3 oktober 2020. Een duizendtal supporters woonde de wedstrijd bij. Trainer Marc Schneider kon geen beroep doen op Bastians, Bertone, Faucher, Efford en Edmundsson omwille van blessures. Nilsen ontbrak door persoonlijke omstandigheden. Maar ook de Franse kampioen kwam niet op volle sterkte afgezakt naar de Freethiel. De meeste internationals, waaronder ex-Buffalo Jonathan David en de Portugees Renato Sanches, ontbraken.

Waasland-Beveren speelde opnieuw in een 4-4-2 formatie. De thuisploeg deed bij momenten goed mee met de Franse kampioen, maar moest de wet van de sterkste ondergaan. Het eerste gevaar kwam via Verreth, maar zijn poging ging naast. Lille kwam op voorsprong via een corner, waar Maderner zijn man te makkelijk liet lopen. Araujo verdubbelde even later de score na een uitgespeelde aanval. In het slot van de eerste helft kwam W-B even opzetten. Mertens en Wuytens konden doelman Jardim niet verschalken.

Schneider voerde tijdens de rust geen wissels door, terwijl bij Lille tien nieuwe namen hun opwachting maakten. Maderner knalde al vroeg na rust op de paal. Invaller Reyners besloot pal op doelman Jardim. Kablan en Vukotic verlieten het veld met een blessure. Al bij al een degelijke oefenmatch tegen de Franse kampioen. (whb)

Doelpunten: 18’ Mandava 0-1, 38’ Araujo 0-2

Waasland-Beveren: Jackers, Jacobsen (69’ Knollenburg), Wuytens (89’ Traore), Schoonbaert (60’ Vukotic (82’ Longonda)), Kablan (62’ Davis), Schryvers, Mertens, Albanese (60’ Reyners), Verreth, Montes (69’ Pejcic), Maderner (69’ Trari)

Meer voetbalnieuws

MEER OVER Waasland-Beveren