© ISOPIX

Elise Mertens als dubbelspeelster opnieuw nummer één: wenkt derde grandslamtitel?

Wint Elise Mertens zaterdag na het dubbelspel op de US Open en de Australian Open nu ook dezelfde trofee op Wimbledon? Gekoppeld aan haar nieuwe partner, de 35-jarige Taiwanese Su-Wei Hsieh, ontdeed ze zich in de halve finale van het Japanse duo Shuko Aoyama - Ena Shibahara: 6-4, 1-6, 6-3.

Marc Vermeiren

Veel goede luim en gegibber ­tijdens de gezamenlijke pers­conferentie van het Belgisch- ­Taiwanese duo. (Hsieh: “In het begin keek ik naast mij en dacht: wie ben jij?”) En niet onterecht. Na een moeilijke kennismaking en enkele nipte nederlagen is de nieuwe tandem op kruissnelheid gekomen.

“We voelen mekaar steeds beter aan”, verklaart Mertens. “Ik weet wat zij doet, zij weet wat ik doe. En het vertrouwen groeit. Na ­amper twee maanden samen­werken staan we toch al in de ­finale van een grand slam.”

In de beslissende game moest het duo Mertens - Hsieh vijf breakballen wegwerken. De ­derde matchbal besliste de kamp. “Op dat moment merkte ik toch enige stress – het gaat toch over de finale van een grand slam - maar ik was blij dat ik het met een ace kon afmaken.”

Aardige bonus: Mertens wordt – na een kortstondige passage van één week in het voorjaar – weer de nummer één op de dubbel­ranking. “Ik wist dat niet. Mijn mama vertelde het na de match. Hopelijk kan ik die positie wat langer vasthouden dan vorige keer. Ik ben er toch wel een beetje fier op, al blijf ik de zeges op tornooien belangrijker vinden dan die ranking.”

Lichtgewicht

Mertens kende in dit neven­circuit aan de zijde van Aryna ­Sabalenka haar grootste successen. Samen met de Wit-Russische won ze twee grandslamtitels. Toen Sabalenka in februari van dit jaar voluit ging focussen op het enkelspel, zocht en vond ­Mertens onderdak bij Su-Wei Hsieh, als vinnig lichtgewicht een compleet ander type dan de krachtige Sabalenka. Desondanks boekt Mertens ook met de ­Taiwanese succes.

Moeten we daaruit afleiden dat ’s wereld beste dubbelspeelster een 25-jarige Limburgse is? (lachend) “Oei, dat is een moeilijke vraag. Op papier zou je dat misschien wel kunnen stellen, maar ik ben uiteraard niets ­zonder hulp van mijn partners. Successen haal je altijd samen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio