©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Sean De Bie stopt al op z’n 29ste met koersen: “Ik kan me inbeelden dat veel mensen verbaasd zijn”

Sean De Bie stopt na dit seizoen met wielrennen. Dat heeft de 29-jarige De Bie vrijdag bekendgemaakt op Instagram. “De beslissing om te stoppen is niet licht genomen maar gegroeid doorheen de jaren”, klinkt het.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De Bie, die doorheen zijn carrière zowel op de weg als in het veld actief was, koerst dit jaar voor Bingoal Pauwels Sauces WB. Eerder in zijn loopbaan droeg hij ook lange tijd het shirt van de Lotto-ploeg. Hij won onder meer het eindklassement in de Driedaagse van West-Vlaanderen (2016) en ritten in de Ster van Bessèges (2018) en Ronde van Luxemburg (2015).

“Bij deze wil ik het einde van mijn carrière als wielrenner aankondigen”, schrijft De Bie, die zich in 2013 tot Europees kampioen op de weg bij de U23 kroonde. “Aan het einde van dit jaar zal ik de fiets ‘aan de haak hangen’. Al sinds mijn 12e beoefen ik deze sport, die mij als renner, maar ook als persoon gevormd heeft tot wie ik vandaag ben. De beslissing om te stoppen is niet licht genomen, maar gegroeid doorheen de jaren. Er zijn verschillende redenen die achter deze beslissing schuilen, maar kort samengevat is er de laatste jaren - naar mijn gevoel - te weinig ‘return on investment’. Zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak.”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“De angst om mezelf elke dag in het hedendaagse verkeer te begeven maakt deze beslissing alleen maar sterker. Ik kan me inbeelden dat veel mensen verbaasd zijn dat ik op deze leeftijd stop, maar het is een zeer overwogen beslissing, gemaakt in overleg met mijn familie. Ondanks dit besluit wil ik benadrukken dat ik nog steeds ambities heb voor lopend seizoen, en het beste van mezelf wil geven, tot de laatste wedstrijd.”

“Tot slot wil ik graag mijn ouders bedanken die de allergrootste investeringen hebben gedaan, mijn supporters die steeds op post waren en aan alle mensen die ik ben tegengekomen tijdens mijn wielerloopbaan en die steeds het beste in mij hebben bovengehaald.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER