Vermoeide Mark Cavendish valt bijna van zijn stoel tijdens interview

Er was alweer weinig aan te doen, aan Mark Cavendish. De Brit snelde in Carcassonne naar zijn vierde ritzege in deze Tour en de 34ste uit zijn carrière. Een evenaring van het record van Eddy Merckx, dus. Maar na de finish was Cavendish daar vooral niet mee bezig.

Vincent Van Genechten

LEES OOK: Cavendish is opnieuw de snelste en evenaart Merxck in aantal Tourzeges

Bezweet, hevig hijgend en zuchtend. ‘The Manx Missile’ had niet bepaald de meest makkelijke rit achter de rug in de Tour. En dan toch nog dát record pakken.

“Het is gewoon vermoeiend”, aldus Cavendish over zijn zoektocht naar evenveel zeges als Merckx. “Echt waar, mijn brein werkt niet meer. Ik denk daar nu echt niet aan. Ik ben bang dat ik zo dood als een pier ben. Ik bedoel, 220 kilometer in deze hitte en met die wind… Ik ben heel diep moeten gaan. Een hele dag lang dacht ik niet dat het zou gebeuren. Ik zat op de limiet, dat zag je. En dan liep het in de finale nog een beetje omhoog ook. De jongens bleven echter kalm, ook al was de weg vrij glad.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op enkele kilometers van de finish ging Cavendish wel duwen om zijn goeie positie te houden. “Ik heb een probleem”, klinkt het. “Mijn schouders zijn zo smal, dan ik niet kan leunen zonder mijn hoofd te gebruiken. Snap je? Anders moet je je ellebogen gebruiken. En eigenlijk is je hoofd gebruiken dan de veiligste optie van allemaal.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Maar 34 ritzeges in de Tour… Voor mij is dat gewoon een ritzege in de Tour, net zoals de eerste. Ik droomde hiervan als kind en nu nog steeds. Ik werk hier zo hard voor en hoop dat mijn prestaties jonge kinderen kan inspireren. Ook mijn zoontje Casper zal nu wel trots zijn”, aldus ‘Cav’.

 

 ©  Pool via REUTERS

 

 ©  AP

MEER OVER Tour de France

Meer sportnieuws