Ook De Kreuners zijn erbij. 

Ook De Kreuners zijn erbij. © rr

De Kreuners en Regi op Pukema

Puurs -

Dit jaar kan weer een Pukema georganiseerd worden. De eerste namen voor dat feestweekend van 17 tot 19 september in Puurs (Puurs-Sint-Amands) zijn bekendgemaakt. Ook dit jaar staan de belangrijkste podia aan het Dorpshart en aan het station.

Guy Delforge

Vrijdag 17 september om 21u wordt het feest aan het Dorpshart op gang getrokken door Sylver die The Silver Lining Tour brengen omdat ze twintig jaar bestaan. Zaterdag is er de bekende feestmarkt die het hele dorp inpalmt. Naast de feestmarkt met talloze kraampjes is er lekker eten en drinken, de kermis, een rommelmarkt en een groot aanbod aan straattheater.

Op het grote podium aan het Dorpshart zijn zaterdag onder meer De Ketnetband en De Kreuners (21.45u) te gast, Regi mag daar ’s avonds (23.30u) het feest afsluiten.

Sylver speelt op vrijdagavond.

Sylver speelt op vrijdagavond. © Martin Ravensberg

De eerste namen voor het Stationsplein op zaterdag zijn Black Leather Jacket en Prins Paus en de Slimme Mannen. Prins Paus – in het echte leven Johannes De prins – is een rapper uit Puurs-Sint-Amands. Hij stond sinds 1998 op het podium en is gestopt in 2007. Sinds vorig jaar begon hij aan een terugkeer en verscheen zijn eerste album na meer dan tien jaar. Hij vormt samen met Pita (ABN) en Kleine Slimmerik (Echt!) ‘de slimme mannen’.

Puus Pruuft

Zondag van 14 tot 19u is er het culinaire festival Puus Pruuft en daar zorgen alvast Cleymans en Van Geel om 15u voor de ambiance.

Het Kerkplein wordt voor deze Pukema omgetoverd tot het circusplein. “We halen absolute topacts naar Puurs centrum”, zeggen de organisatoren. “Shake Shake Shake is een show vol luchtacrobatie en humor. Precarious Balance is enorm spannend, met straffe toeren op het slappe koord. Juggling Tango brengt een combinatie van tangodans, acrobatiek en jongleren. Ook The fantastic gramophone of Mr. & Mrs. Twistly en Tropical Summer zakken af naar het circusplein.”

pukema.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio