Peter Everaert (liggend) en enkele kunstenaars in het Timmermans-Opsomerhuis. 

Peter Everaert (liggend) en enkele kunstenaars in het Timmermans-Opsomerhuis. © Chris Van Rompaey

Artwalk leidt je naar vijf tentoonstellingen in Lierse binnenstad

Lier -

Peter Everaert van Galerij Artisjok stippelde een artistieke route uit langs vijf tijdelijke exporuimtes in de Lierse binnenstad. De grootste gemene deler van deze Artwalk is de mens in al zijn gedaantes.

Chris Van Rompaey

Peter Everaert stelt werk van niet minder dan 21 kunstenaars tentoon op vijf plaatsen in Lier. Met Artwalk verbindt hij ze tot en met zondag 22 augustus. “De tocht begint in het Timmermans-Opsomerhuis op de Netelaan, met de tentoonstelling Homo Sum(Ik ben een mens, red.). Vier vrouwen stellen hier hun werk tentoon: Tanya Atanasova (hyperrealistische portretten), Elke Desutter (installaties), Ulrike Bolenz (portretten en foto’s) en Geerke Sticker (objecten en installatie)”, zegt Everaert.

 

 © Chris Van Rompaey

Dan gaat de tocht naar Grote Markt 6 voor How did I get here?. Daar stelt Walter Dermul tentoon. “Hij beeldt mensen af in vervreemdende kleuren, houdingen, situaties en omgevingen, waardoor zijn schilderijen existentialistische vragen over de mens, zijn situatie en zijn bestaan doen rijzen.”

Het zwaartepunt van de artistieke wandeling ligt in de Antwerpsestraat, met vooral het gevarieerde, eigenzinnige, ernstige maar soms ook grappige en absurde werk van liefst dertien kunstenaars in de gebouwen van Rerum Novarum in de Antwerpsestraat 35.

“Iets verder, in de vroegere Mexx-winkel, hebben we de nieuwe expo The spirit and the Flesh. Bart Ramaekers, Frédéric Fontenoy en Paul Zehn exposeren er foto’s van vrouwen in glamoureuze of confronterende ensceneringen. We eindigen vervolgens waarmee we begonnen in de Antwerpsestraat 64: hier staat namelijk meer werk opgesteld van de vier kunstenaressen van Homo Sum.”

 

 © Chris Van Rompaey

Benieuwd of de naakte vrouwen in de vroegere Esprit-winkel voor ophef zorgen. Dat was namelijk vorig jaar nog het geval met de banner met de naakte vrouw die de tentoonstelling Anastasia promootte. Zo’n banner komt er dit jaar trouwens niet meer aan de gevel van het Timmermans-Opsomerhuis. “De stad Lier heeft het contract aangepast, waardoor ik nu eerst toelating moet vragen voor wat er op die banner komt”, zegt Peter Everaert.

De vijf pop-upgalerieën zijn open van donderdag tot en met zondag van 14 tot 18u. Op die dagen kun je de Artwalk dus doen. Flyers met een plattegrond en de nodige informatie vind je in de vijf exporuimtes en bij Visit Lier op de Grote Markt. (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio