Niklo Dailly tijdens een vorige oefenmatch tegen Tempo Overijse. 

Niklo Dailly tijdens een vorige oefenmatch tegen Tempo Overijse. ©  BELGA

KV speelt gelijk tegen Roda, scorende Dailly valt uit met zware knieblessure

In het Geelse Leunenstadion heeft KV Mechelen vrijdagmiddag 2-2 gelijkgespeeld tegen de Nederlandse tweedeklasser Roda JC. Dailly opende de score maar viel kort daarna uit met een zware knieblessure. Cuypers hielp KV in het slotkwartier nog aan een gelijkspel nadat hij eerst zelf een strafschop had gemist.

thst

KV begon met de tandem Cuypers-Druijf in de spits en startte het best aan de wedstrijd. Een eerste kans, afgedwongen door Druijf, werd in corner geduwd door Roda-doelman De Boer. Kort daarna kwam KV toch op een vroege voorsprong. Cuypers veroverde de bal net buiten de zestien, ging vervolgens vlot zijn mannetje voorbij en bediende Dailly knap met buitenkant rechts (1-0).

De vreugde van doelpuntenmaker Dailly was wel van korte duur. Halfweg de eerste helft werd de winger diep gestuurd door Kaya maar bij het trappen verdraaide hij zijn knie. Schreeuwend van de pijn werd het jeugdproduct van Anderlecht met een draagberrie van het veld gedragen. Er werd meteen aan een kruisbandletsel gedacht. Achteraf bleek dat de laterale band van de knie gescheurd was (dat betekent 3 tot 4 maanden out), maar vrezen ze ook nog voor de kruisband (6 tot 8 maanden out). Zaterdag gaat hij onder de scan, maandag is er een afspraak bij dokter Declerq. De jonge Milan Robberechts (17) kwam Dailly vervangen.

In het tweede kwart van de match kwamen de bezoekers opzetten. Thoelen bracht eerst nog redding maar was kansloos toen hij op een vrije trap in de steek gelaten werd door zijn verdediging aan de tweede paal. Jensen werkte fraai af. De laatste kansen van de eerste helft waren voor Mechelen: invaller Roberechts ging twee keer zijn kans maar mikte eerst over en dan naast. Ook een poging van Druijf zeilde over de lat.

Na rust nam Roda de wedstrijd in handen. Op het uur verstuurde Denzel Jubitana (ex-KV) een knappe doorsteekbal op Goppel. De rechtsbuiten van Roda won het spurtduel van Bijker, omspeelde Thoelen en werkte koel af 1-2). KV reageerde via Cuypers die halverwege de tweede helft een penalty versierde na een duidelijke fout van doelman De Boer. Cuypers nam de strafschop voor eigen rekening maar knalde de bal hoog over. Een paar minuten later zette de spits zijn misser zelf recht. Oog in oog met de doelman bleef hij deze keer wel koel en prikte hij de 2-2 eindstand in doel.

KV Mechelen: Thoelen - Swers, Van den Eynden, Bateau, Bijker - Dailly (23’ Robberechts (82’ Paeshuyse)), Van Hecke, Ceulemans, Kaya - Druijf (65’ Asare), Cuypers.

Doelpunten: 8’ Dailly 1-0, 30’ Jensen 1-1, 61’ Goppel 1-2, 74’ Cuypers 2-2

Meer voetbalnieuws

MEER OVER KV Mechelen