©  REUTERS

Geen fans langs parcours voor Van Aert en Evenepoel op Spelen?

De organisatie van de Olympische Spelen heeft de Japanners opgeroepen om niet langs het parcours te gaan staan bij de wielerwedstrijden op de weg en de triatlonraces. Eerder deed het organisatiecomité die oproep al voor de marathon en de snelwandelwedstrijden die in het noordelijk gelegen Sapporo worden gehouden.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Het comité besloot donderdag in samenspraak met de Japanse overheid en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om alle sportlocaties in Tokio dicht te houden voor publiek. Niet alleen buitenlandse fans worden geweerd, ook de Japanners moeten thuisblijven om zo het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden.

De parcoursen van de wielerwedstrijden en de triatlons zijn vanwege de lengtes moeilijk af te sluiten voor publiek. De organisatie kwam daarom met een oproep aan de Japanners om thuis te blijven en niet langs de kant van de weg te gaan staan.

Voorzitter Seiko Hashimoto van het organisatiecomité beloofde dat iedereen die toegangskaarten heeft gekocht het aankoopbedrag terugkrijgt. Over het toelaten van publiek bij de Paralympische Spelen, van 24 augustus tot en met 5 september, neemt Japan vlak na de Olympische Spelen een beslissing. De Spelen beginnen over twee weken en duren tot en met 8 augustus.

MEER OVER