Annelies in de bloemenweide. © Guy Delforge

Bij Annelies in Oppuurs mag je zelf je bloemen oogsten

Oppuurs -

Annelies Kerremans legde op de Lippeloseweg in Oppuurs (Puurs-Sint-Amands) de bloemenplukweide Paard&Bloem aan. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby waarmee ze nu ook andere mensen het genot van het bloemen plukken wil aanbieden.

Guy Delforge

Terwijl zelfplukboerderijen ondertussen al behoorlijk populair zijn, is het fenomeen van de bloemenplukweide in onze regio nog niet zo bekend. Elke woensdagavond, zaterdag en zondag kan je voortaan terecht aan de bloemenplukweide van Annelies Kerremans in Oppuurs.

Annelies Kerremans werkt voltijds in een farmaceutisch bedrijf en vorig jaar begonnen haar groene vingers te jeuken. “Ik wou bij ons thuis wat meer kleur in de tuin”, zegt ze. “Ik kocht wat potten en begon boeken te lezen over hoe je bloemen in potten kon zaaien en zo. Eens ik begon te zaaien, bleek het toch wat veel om het alleen in potten te zetten. We maakten dan maar plaats in de tuin om bloemen te zetten, maar ondertussen had ik nog wat andere bloemen gezaaid die ik ook mooi vind. Uiteindelijk had ik zoveel bloemen gezaaid dat ik ze ook niet meer in onze tuin kwijt geraakte.”

 © Guy Delforge

Paardenweide

De schoonouders van Annelies wonen op de Lippeloseweg en Annelies en haar man lieten hun oog vallen op een lap grond in de buurt van de paardenweide daar. “We mochten hier een strook vrijmaken om wat bloemen te zetten”, zegt Annelies. “Oorspronkelijk dachten we dat de mensen die hier voorbijwandelen of naar de paarden komen dan wat van de bloemen konden genieten. Maar toen las ik op het internet een paar artikels over bloemenplukweiden. Uiteindelijk trokken mijn man en ik naar enkele bloemenplukweiden om eens met eigen ogen te zien hoe dat in zijn werk gaat.”

“We waren meteen gecharmeerd door het idee”, zegt Annelies. “Zowel de zorg voor de bloemen als de sociale factor leken me heel leuk. Ik begon nog meer te lezen en me te informeren. In maart namen mijn man en ik de schop ter hand en begonnen we dit perceel klaar te maken voor onze bloemenweide.”

Rust

Ik ben echt overdonderd door de eerste reacties”, zegt Annelies. “Deze omgeving is voor ons uiteraard niet zo speciaal meer, ik ben al twintig jaar samen met mijn man en hij is hier opgegroeid, maar veel mensen staan te kijken van hoe mooi het hier is. Bij mij brengt deze plek en het bezig zijn met de bloemen wel veel rust in mijn hoofd en die ontspanning is welkom als je voltijds werkt.”

Wie dat wil, kan zelf bloemen gaan oogsten en betalen per stengel. Je krijgt aan de bloemenplukweide ook knip- en bewaartips om zo lang mogelijk van je bloemen te genieten.

Paard&Bloem op de Lippeloseweg 62 in Oppuurs is open op elke zaterdag en zondag van 9u tot zonsondergang en op woensdag van 12u tot zonsondergang. (gdb)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio