Kamishibai. ©  rr

Zomerse vertellingen voor kinderen op toffe locaties

Ranst -

De gemeente Ranst denkt ook aan de jonge gezinnen met kinderen in haar zomerprogrammatie. Zo komt in alle deelgemeenten verteltheater Kamishibai langs, te beginnen woensdag 14 juli op de toverachtige locatie van de jachthaven in Emblem.

Kristin Matthyssen

Deze zomer kan je met je gezin komen kijken en luisteren naar de Kamishibai-vertellingen voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Kamishibai betekent ‘papieren theater’. Het is een eeuwenoude Japanse verteltechniek, waarbij een verhaal verteld wordt door prenten in en uit een vertelkastje te schuiven. Terwijl het publiek de prent ziet, leest de verteller de tekst voor die achterop de prent staat. Daarachter schuilt een eeuwenoude traditie die mensen verbindt met verhalen.

Kamishibai start zijn reeks op woensdag 14 juli aan de jachthaven in Emblem. Op woensdag 28 juli zijn de vertellers te gast in de achtertuin van GC Den Boomgaard in Broechem.

Woensdag 11 augustus is het Welkomhof aan de Schildesteenweg 40 in Oelegem het decor. Op 25 augustus wordt er afgesloten in de tent van de speelpleinwerking aan GBS De Knipoog in Ranst.

De vertellingen beginnen steeds om 19 uur. Inschrijven is verplicht. Meer info op www.ranst.be of de facebookpagina van de gemeente Ranst.

Vastgoed

Jobs in de regio