“Zieke vrouw” ontslagen nadat baas haar op tv ziet in publiek van EK-match

Een Britse vrouw van 37 jaar is ontslagen door haar baas omdat die haar gezien had tijdens een wedstrijd van het EK voetbal op televisie, terwijl ze zich ziek had gemeld op het werk.

Het was een unieke kans, toen een vriendin van Nina Farooqi (37) uit Ilkley haar woensdag last-minutetickets aanbood om de halve finale van het Europees kampioenschap tussen Engeland en Denemarken bij te wonen op Wembley. Helaas moest de digitale contentproducer die avond werken, dus belde ze haar baas om te zeggen dat ze ziek was.

De volgende ochtend nam ze de vroegste trein terug naar huis toen ze telefoon kreeg van diezelfde baas, die haar zei dat ze niet naar het werk moest komen. Hij had haar op tv gezien in het stadion. “Ik heb eerlijk toegegeven waarom ik dat gedaan heb”, zegt ze in The daily telegraph. “Maar zij hadden daar geen begrip voor. Ik heb wel een beetje spijt, want niemand wil ontslagen worden. Maar langs de andere kant zou ik anders spijt gehad hebben dat ik niet gedaan had. Dus ik zou het zo opnieuw doen.”

Vastgoed

Jobs in de regio