Sven Cautaerts en Veerle De Wael  

Sven Cautaerts en Veerle De Wael  ©  Dirk Vertommen

Zomerbar in Cubaanse sfeer doet Mechelse Wollemarkt bruisen

Mechelen -

Dit najaar moet op de Wollemarkt in Mechelen de renovatie van twee leegstaande horecapanden beginnen. In afwachting laten Veerle De Wael (47) en Sven Cautaerts (32) het plein opnieuw even bruisen met een Cubaanse geïnspireerde zomerbar: CU’bar. Daarvoor werken ze ook samen met het bekende Huis Windels.

Sven Van Haezendonck

Een heerlijke cocktail, een goede sigaar, een kwalitatieve rum en ritmische muziek op de achtergrond. Ziedaar het recept voor de CU’bar. “Daarmee brengen wij opnieuw wat leven op de Wollemarkt. Tijdens ons openingsweekend merkten we dat de mensen daar blij om zijn”, vertelt Veerle De Wael. Ooit was de Wollemarkt een van de gezelligste horecapleintjes in Mechelen, maar sinds de sluiting van brasserieën zoals Lord Nelson en De Thien Gheboden ligt de Wollemarkt er troosteloos bij.

Opnieuw horeca

“Jammer”, zegt Veerle De Wael. Haar familie kocht twee panden op het plein. In september moet de renovatie daarvan starten. “Op de bovenverdiepingen willen wij appartementen inrichten, maar in de ruimtes beneden willen wij graag opnieuw horeca”, legt Veerle uit. Al zeker tien mensen tonen interesse. Een mooi vooruitzicht, maar de zomer wilde de onderneemster liever niet laten passeren. Alleen ontbrak haar de tijd om zo’n zomerbar alleen te organiseren.

Veerle vond daarvoor de juiste man op de juiste plaats: Sven Cautaerts, een bartender met flink wat ervaring. De Belgium Bartender School, waar hij mee de drijvende kracht achter is, huurt sinds kort de prachtige zolderverdieping van Taste M op het Sint-Romboutskerkhof. “De samenwerking was snel beklonken. Je kunt geen betere cocktails hebben”, zegt Veerle.

CU’bar is aangekleed in Cubaanse sfeer. 

CU’bar is aangekleed in Cubaanse sfeer. ©  Dirk Vertommen

Sven Cautaerts is enthousiast. “CU’bar is afgeleid uit het Engels: I see you in de bar, kortweg CU. Met onze zomerbar willen wij de komende maanden een nieuwe rustplek zijn in het centrum. Met Kuub, The Chick en zomerbar Jardin, het gezellige terras van Zorba en wij natuurlijk heb je hier veel leuke zaken. Het is ook eens iets anders dan de drukte van de Vismarkt”, legt Sven uit.

Met CU refereren de initiatiefnemers natuurlijk ook naar Cuba. “Vorig jaar hadden wij al het plan voor een zomerbar, maar toen kwam corona. Sigaren, rum en cocktails op basis van rum waren toen al ons uitgangspunt. Mijn vriend is een sigarenfreak (lacht) en daar wilden we in onze bar iets mee doen”, vertelt Veerle.

Huis Windels

“Huis Windels is dan een gevestigde waarde. Je kunt niet beter hebben om daar een concept rond te bouwen. Windels heeft de sigaren op onze kaart gezet, zorgt voor de humidor en alles om een mooie beleving te kunnen bieden. Ook inzake rum heeft het huis veel expertise in huis”, vertelt Sven. CU’bar biedt gasten zowel budgetvriendelijke belevingen aan als heel exclusieve. ”Het is een mooi assortiment geworden.”

In de CU’bar ben je heel de zomer lang welkom, tot zondag 19 september. De zomerbar is van donderdag tot en met maandag geopend: op weekdagen vanaf 16u, tijdens het weekend vanaf 14u. Er is plek voor honderd mensen. “Mensen die hier passeren, beginnen spontaan te dansen door de muziek. We willen zeker danssessies organiseren”, zegt Veerle. “Wij willen lokale cateraars uitnodigen om voor een fijne avond met drank, eten en muziek te zorgen. Daarnaast is de Wollemarkt ook een ideale luisterplaats voor de beiaardconcerten op maandagavond”, vertelt Sven.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio