Céleste Devillé. 

Céleste Devillé. © RR

Nell Moerbeek. 

Nell Moerbeek. ©  RR

1 / 2
thumbnail: Céleste Devillé. 
thumbnail: Nell Moerbeek. 

Nichtjes Nell en Céleste grijpen hun kans in popmusical ‘Smike’

Kapellen/Brasschaat -

Nell Moerbeek (16) uit Kapellen en Céleste Devillé (7) uit Brasschaat mogen zich allebei opmaken voor de popmusical ‘Smike’ van The Singing Factory, gebaseerd op het boek Nicholas Nickleby van Charles Dickens. Die is vanaf 11 september te bekijken in Schouwburg Luchtbal Antwerpen.

Nell danst, zingt en acteert al sinds haar vierde. Haar dansleerkracht merkte haar zangtalent op en raadde haar aan er iets mee te doen. “Ik was een hevige fan van Studio 100. Op mijn achtste mocht ik er auditie doen en werd geselecteerd. Zo heb ik meegedaan in de Kerstshow van Samson en Gert en in de Ketnet Musical. Ik heb ook al meegedaan bij The Singing Factory. Nu focus ik me op zingen. Ik volg les bij Goele De Raedt”, zegt Nell die les volgt aan het Sint-Michielscollege in Brasschaat. “Ik zou graag verder gaan met zingen. Ik ben dan ook zeer blij met de dubbelrol die ik voor ‘Smike’ heb gekregen.” Nell speelt ook graag tennis. Ze geeft les aan kinderen. “Ik speel wel geen competitie. Ik doe het voornamelijk voor het sociale aspect.”

Bij de 6-jarige Céleste is het ook al zingen wat de klok slaat. Ze ging zeer graag mee kijken naar de voorstellingen waarin haar nicht Nell meedeed. “Al van heel jonge leeftijd zong ze de liedjes van K3 mee. Vrijdagavond worden de stoelen hier steevast aan de kant geschoven. Want ik dans zelf ook graag”, zegt Severine, de mama van Céleste.

“Toen we haar meenamen naar voorstellingen, dachten we dat ze niet zo lang zou kunnen blijven stilzitten. Maar dat lukte vrij aardig. Toen men Céleste over ‘Smike’ vertelde, dachten wij dat ze daar nog te jong voor was. Maar ze was meteen enthousiast. De iets moeilijkere danspasjes oefende ze dan maar wat meer in.

(jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio