De Bernard de Vadderlaan wordt een fietsstraat en krijgt een riolering. 

De Bernard de Vadderlaan wordt een fietsstraat en krijgt een riolering. © Jan Brys

Bernard de Vadderlaan wordt fietsstraat en krijgt riolering

Kapellen -

De Bernard de Vadderlaan die de Hoogboomsteenweg met het Fort van Kapellen verbindt, krijgt een riolering. Het wordt meteen ook een fietsstraat. Het hele project kost 980.625 euro voor 75 procent gesubsidieerd.

Enkele jaren geleden werd de Bernard de Vadderlaan verbonden met de Fortsesteenweg door middel van een fietsdreef. Die wordt eer druk gebruikt als binnenweg naar het centrum van de gemeente. Het Kapelse gemeentebestuur besliste de straat van riolering te voorzien.

Schepen voor Milieu en Groenvoorziening Frederic van Haaren (Open VLD): “Een deel van de bomen in die straat diende te worden gerooid. Dat is intussen gebeurd, 21 zieke bomen zijn na een grondige evaluatie weggehaald. We hebben behouden wat we konden behouden. We vonden het nu een opportuniteit om er meteen een fietsstraat van te maken. De laatste jaren zijn er meer kinderen in die wijk komen wonen en dan is traag verkeer altijd beter. Met de realisatie van deze fietsstraat denken we ook al aan de volgende generaties”, zegt de schepen.

De aanleg van een riolering stond al lang op de planning. Nu zullen de werkzaamheden in het voorjaar van 2022 van start gaan.

De kostprijs bedraagt 980.625 euro. Daarvan neemt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) 75 procent voor haar rekening. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio