Lichtgranaat gevonden in Deurne: Dovo brengt tuig gecontroleerd tot ontploffing

De Antwerpse politie rukte donderdag uit naar de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Daar had een passant een soort explosief opgemerkt. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse om het tuig, een lichtgranaat of zogenaamde flashbang, gecontroleerd tot ontploffing te brengen.

De toevallige voorbijganger verwittigde om 9.15 uur de politie. “Op een oprit in de Bisschoppenhoflaan had die een object opgemerkt dat er uit zag als een soort explosief”, legt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie uit. Die stelde uit voorzorg een beperkte perimeter in rond de bewuste voortuin en verwittigde ontmijningsdienst Dovo.

Die kwam even later ter plaatse en identificeerde het springtuig als een niet-ontplofte flashbang, een lichtgranaat die vooral dient om te desoriënteren door middel van een luide knal en een lichtflits. De ontmijningsdienst nam het springtuig mee en bracht het op een veld in de buurt van de Bosuil gecontroleerd tot ontploffing.

“Er was nooit gevaar voor de omgeving”, aldus Migom nog. “Verder onderzoek zal moeten uitklaren hoe de lichtgranaat daar is beland.” Er werden nog geen verdachten opgepakt.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio